Proizvodi koji su tokom leta potrebni u svakoj ženskoj torbi

Sunce blagotvorno deluje na imuni sistem i raspoloženje, stimuliše stvaranje vitamina D u organizmu, ali ipak može značajno da naudi zdravlju kože zbog čega je neophodno da je pravilno i na vreme pripremimo za izlaganje suncu, naročito tokom letnjih meseci. Lekciju da bi zaštita od UV zraka trebalo da bude obavezan deo svakodnevne beauty rutine odavno smo naučili, a to je i jedini način da naša koža što duže zadrži svežinu, gipkost i zdrav sjaj. Nezaštićeno i produženo izlaganje sunčevim zracima predstavlja dominantan faktor koji dovodi do poremećaja rada ćelija kože, degradacije gradivnih struktura i same njene funkcije. To s jedne strane, uzrokuje pojavu bora, hiperpigmentacija, kapilara, gubitak elastičnosti, slabljenja barijerne funkcije kože… S druge strane, UV zračenje utiče na pojavu kancera kože, pa je zaštita od sunca uvek primarno pitanje zdravlja, a ne estetike, iako preventivno deluje na skoro sve znakove starenja kože.

IZBOR SPF PREPARATA
Kreme za lice sa zaštitnim faktorom trebalo bi da budu poslednji korak jutarnje nege, a današnje napredne formule napravljene su tako da odgovaraju na potrebe različitih tipova kože. To praktično znači da pored toga što blokiraju UV zrake, neguju i hrane kožu i ciljano deluju na eventualne probleme, kao što su hiperpigmentacije ili akne, a pore toga, mogu biti adekvatna make-up podloga. Prilikom izbora kreme obratite pažnju da to budu proizvodi preporučeni od strane dermatologa, koji su dostupni u apotekama, kako biste bili sigurni u njihovu efikasnost. Ako imate masnu kožu, jedna od proverenih opcija je Vichy Capital Soleil matirajuća 3u1 nega spf 50+ obogaćena zelenom glinom, ekstraktom bifidusa i Vichy vulkanskom vodom zbog čega sprečava pojavu masnog sjaja i ima trenutni mat efekat. Za kožu osetljivu na sunce birajte La Roche-Posay Anthelios Sun Intolerance kremu za lice sa neurosensineom koja ima umirujuća i antioksidativna svojstva. Suvom tipu kože sigurno će prijati La Roche-Posay Anthelios Ultra krema za lice, a koži sklonoj hiperpihmentacijama Vichy Capital Soleil obojena zaštitna krema 3u1 SPF 50+ protiv tamnih fleka. Više o proverenim opcijama koje su vam na raspolaganju možete pogledati u našem vodiču za izbor SPF kreme u skladu sa tipom vaše kože, a kada jednom izaberete odgovarajući proizvod, on će pripremiti lice za nanošenje šminke, pa slobodno preskočite upotrebu prajmera, naročito tokom letnjih meseci, kada nam visoke temperature diktiraju da koristimo mali broj mudro odabranih proizvoda.

ZAŠTITA TOKOM ČITAVOG DANA
Zaštita od sunca koristi se tokom cele godine jer intezitet UVA zračenja (uzrokuje fotostarenje, netoleranciju kože na sunce, odnosno alergije, pojavu hiperpigmentacija, razvoj raka kože) ne oscilira mnogo u odnosu na godišnje doba ili doba dana. UVA zraci prodiru kroz staklo i oblake i oštećuju kožu čak i kada smo u zatvorenim prostorijama. S druge strane, dejstvo UVB zraka (uzrokuje opekotine, alergijske reakcije i rak kože) znatno više oscilira, pa leti može biti i do 150 puta jače u podne, nego tokom najranijih jutarnjih časova. To su sve razlozi zbog čega je upotreba SPF preparata obavezna, a za vreme najtolijeg doba godine nije dovoljno samo zaštiti lice, već i sve delove tela koji su izloženi suncu. Pritom bi trebalo imati na umu da su proizvodi sa zaštitnim faktorom stabilni tokom prva dva sata od nanošenja, pa bi zaštitu trebalo redovno obnavljati ako zbilja želimo da sprečimo neželjne posledica UV zračenja.

PROIZVODI NOVE GENERACIJE KOJI SU POŽELJNI U SVAKOJ ŽENSKOJ TORBI
Redovno obnavljanje zaštite tokom letovanja nikada nije bilo problematično i nekako se uvek podrazumevalo, međutim, problem nastaje u gradskim uslovima. Nanošenje novog sloja SPF kreme za lice tokom radnog dana kada nosimo, makar i minimalistički, make-up doslovno je nemoguće. Čak i kada imamo slobodan dan, koji smo odlučili da provedemo bez šminke, konstantno nanošenje novih slojeva kreme nije baš najpraktičnije rešenje. Tu nam u pomoć priskače La Roche-Posay Anthelios nevidljivi osvežavajući sprej za lice SPF 50 koji u letnjem periodu možete koristiti umesto fiksatora za šminku jer, osim što pruža širok spektar zaštite od UVA I UVB zraka, smanjuje neprirodan sjaj kože i daje licu prirodan izgled. Reč je o vodootpornoj formuli namenjenoj svim tipovima kože, a pakovanje je dovoljno pratično za svaku žensku torbu. Preparat bi trebalo da koristite na svaka dva sata kako bi vaša koža bila zaštićena od UV zraka, a ujedno će vam osvežiti make-up.

Dodatna zaštita lica u letnjim mesecima jeste obavezna, ali ne i dovoljna. Ne zaboravite da i vaša koža tela zaslužuje istu pažnju, pre svega iz zdravstvenih razloga. Ako vam kažemo da je kancer kože jedan od najčešćih oblika maligniteta, a da upotrebom SPF proizvoda možete preventivno delovati protiv ovog oboljenja, verujemo da ćete u vašoj torbi pronaći mesto i za proizvod za dodatnu zaštitu tela od sunca, bar u periodu kada ste direktno izloženi sunčevim zracima. Mali broj posvećenih dermokozmetičkih brendova prepoznao je ovu potrebu, pa je lansirao sprejeve sa zaštitnim faktorom laganih tektura, koje možete uvek poneti u torbi i koristiti tokom čitavog dana. Njihov dodatni bonus je što osvežavaju, hidriraju ili podstiču brže dobijanje preplanule boje.

U asortimanu brenda Vichy možete naći CAPITAL SOLEIL vodicu za zaštitu od sunca SPF 30 s antioksidacijskim dejstvom, koja je obogaćena polifenolima borovnice, pa pored visoke UV zaštite, štiti kožu i od dejstva slobodnih radikala. Reč je o preparatu lagane, vodenaste teksture koji ne ostavlja bele tragove te ne morate da brinete da će vam ostaviti fleke na garderobi. Formula je nelepljiva i veoma prijatna i osvežavajuća, a što je možda i najvažnije – otporna je na znoj. Ova vodica dostupna je u još dve varijante – sa beta karotenom za brže postizanje preplanulog tena i sa hijaluronskom kiselinom za intenzivnu hidrataciju. Sigurnu zaštitu imaćete i ako izaberete La Roche-Posay ANTHELIOS nevidljivi sprej SPF 50+ koji deluje preventvivno na oštećenja izazvana UVA, UVB, infracrvenim-A zracima i zagađenjem, a otporan je na vodu, znoj i pesak zbog čega može biti vaš najbolji prijatelj i u gradu i na letovanju.

Foto: Marija i Ana Đorđević, Promo

Podeli

Scroll to Top