Proizvodi s kojima ćete postići efekat dugih i gustih trepavica bez ekstenzija

S obzirom na to da je nošenje zaštitnih maski i dalje obavezno u mnogim situacijama, jedan od vodećih make-up trendova sezone je kombinacija nude usana i naglašenih očiju. Zavodljiv pogled nikad nije bio poželjniji, a glavni preduslov za to su duge i guste trepavice. Put do njih najčešće je isprepletan izborom različitih maskara koje obećavaju wow efekat, kao i upotrebom veštačkih trepavica koje nisu uvek najbolji izbor. Ukoliko niste srećnica sa dugim i gustim trepavicama, željeni rezultat možete postići jednostavnije nego što mislite, a ključ je u pravilnoj nezi.

1 trepavice

@instagwen_

Tradicionalno efikasan proizvod za duge i guste trepavice je ricinusovo ulje. Osim što pospešuje rast novih dlaka, ovo ulje će postojeće trepavice učiniti otpornijim na svakodnevna mehanička oštećenja zbog čega će biti i duže. Prilikom izbora odgovarajućeg proizvoda, jako je bitno da se opredelite za ulje dobijeno hladnim ceđenjem. Ricinus je biljka bogata vitaminom E kome duguje svoju efikasnost, a možete ga koristiti i na obrvama, kao i na zaliscima ukoliko želite da obnovite kosu u toj regiji. Jedina mana ovog proizvoda je aplikacija jer ulja ne dolaze u paru s aplikatorom, pa ih prstima morate utrljati u sam koren trepavica.

2 trepavice

Sensilis hladno ceđeno ricinusovo ulje

Druga opcija su negujući serumi za trepavice koji su poslednjih godina postali sastavni deo beauty rutine mnogih žena. Ovi proizvodi bogati su peptidima i masnim kiselinama zbog čega podstiču rast dlake. Njihove formule danas su toliko usavršene da se željeni rezultat može dobiti relativno brzo, a aplikacija je vrlo jednostavna zahvaljujući preciznim aplikatorima koji omogućavaju da ih lako nanesete u koren trepavica. U nastavku vam donosimo nekoliko provereno dobrih seruma u čije ćete se rezultate uveriti već nakon nedelju dana redovne primene.

3 trepavice

Vichy Liftactiv Supreme Serum 10

4 trepavice

Shiseido Lash Full Serum

5 trepavice

L’Oreal Clinically Proven Lash Serum

6 trepavice

Revitalash Advanced

Naslovna fotografija: @_constance_d
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top