Prvi pogled na jesenju H&M kolekciju, koja uskoro stiže u prodaju

Švedski brend H&M predstavio je danas kolekciju za jesen 2023, u kojoj se barokni romantizam i neo-noir susreću sa kasnim 90-tim. U skladu sa tim, u kolekciji dominiraju naglašena ramena i struk, kao i izdužene linije karakteristične za odela, duge haljine i upečatljive topove. Kada je reč o tkainama, uz klasične jesenje materijale, prisutni su i neočekivani detalji, poput čipke ili bisera, dok istovremeno neutralna paleta boja održava sofisticirani ton.

Iako je kolekcija prvenstveno inspirisana romantizmom barokne ere, čvrsto je ukorenjena u savremeno doba i ima izrazito modernim stav.
– Naš glavni izvor inspiracije došao je iz vizualno izuzetnih filmova. Kolekcija je elegantna mešavina istorijskih referenci, ali je čvrsto ukorenjena ovde i sada, sa izrazito modernim stavom. To je naša savremena interpretacija romantizma – kaže Eliana Masgalos, dizajnerka koncepta u H&M-u.

Ključni komadi uključuju odela, duge haljine, maksi teksas suknje i bluze sa zanimljivim detaljima. S druge strane, biseri, mašne i volani savršeno idu u kombinaciji sa cipelama sa nitnama i jakim metalnim ukrasima. Dugačke čizme prizemljuju romantizam, kao i denim i majice sa kapuljačom u edgy street stilu.
Kolekcija će se naći u prodaji 14. septembra i biće će dostupna u prodavnicama kao i na internet stranici hm.com.

Tekst: INJournal magazin
Foto: H&M

Podeli

Scroll to Top