Proizvodi sa kojima ćete postići efekat dugih i gustih trepavica bez ekstenzija

Kada govorimo o aktuelnim make-up trendovima, jedan od vodećih ove sezone je kombinacija glosa na usanama i naglašenih očiju. Zavodljiv pogled oduvek je bio cilj svake žene, a glavni preduslov za to su duge i guste trepavice. Put do njih najčešće je isprepletan izborom različitih maskara koje obećavaju wow efekat, kao i upotrebom veštačkih trepavica ili ekstenzija koje nisu uvek najbolji izbor. Ukoliko niste srećnica koja je rođena sa dugim i gustim trepavicama, željeni rezultat možete postići jednostavnije nego što mislite, a ključ je u pravilnoj nezi.

Tradicionalno efikasan proizvod za duge i guste trepavice je ricinusovo ulje. Osim što pospešuje rast novih dlaka, ovo ulje će postojeće trepavice učiniti otpornijim na svakodnevna mehanička oštećenja zbog čega će biti i duže. Prilikom izbora odgovarajućeg proizvoda, jako je bitno da se opredelite za ulje dobijeno hladnim ceđenjem. Ricinus je biljka bogata vitaminom E kome duguje svoju efikasnost, a možete ga koristiti i na obrvama, kao i na zaliscima ukoliko želite da obnovite kosu u toj regiji. Jedina mana ovog proizvoda je aplikacija jer ulja ne dolaze u paru s aplikatorom, pa ih prstima morate utrljati u sam koren trepavica.

2 trepavice
Sensilis – hladno ceđeno ricinusovo ulje

Druga opcija su negujući serumi za trepavice koji su poslednjih godina postali sastavni deo beauty rutine mnogih žena. Ovi proizvodi bogati su peptidima i masnim kiselinama zbog čega podstiču rast dlake. Njihove formule danas su toliko usavršene da se željeni rezultat može dobiti relativno brzo, a aplikacija je vrlo jednostavna zahvaljujući preciznim aplikatorima koji omogućavaju da ih lako nanesete u koren trepavica. U nastavku vam donosimo nekoliko provereno dobrih seruma u čije ćete se rezultate uveriti već nakon nedelju dana redovne primene.

Embryolisse – serum za jačanje trepavica i obrva
Shiseido – Full Lash and Brow serum
Christian Breton – serum za trepavice
Milk Makeup – KUSH Lash + Brow Enhancing serum
Revolution – ajlajner i serum za trepavica
Eveline – SOS Lash booster serum za trepavice

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @_constance_d
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top