Proleće ćemo provesti u puter žutoj boji, donosimo vam inspiraciju za kombinovanje i vodič za kupovinu

Nakon što smo ih videli u kolekcijama brendova kao što su Bottega Veneta, Jacquemus i Givenchy, odevni komadi i aksesoari u puter žutoj boji postali su jedan od vodećih trendova sezone

Kada razmišljate o praktičnim i nosivim bojama koje se lako kombinuju verujemo da vam žuta nije na listi, međutim, ne i kada se radi o pastelnoj puter nijansi. Ovaj neutralni kolorit ne samo da dobro funkcioniše sa gotovo svim ostalim bojama već i svakom komadu daje uglađen i sofisticiran pečat. Suptilna, a opet i dovoljno efektna, puterasto žuta boja je sve što nam je potrebno da ovog proleća osvežimo svoje garderobere.

Nijansa koja se već nekoliko sezona zaredom provlačila u brojnim kolekcijama, ove sezone konačno je doživela svoj zenit i izdvojila se kao jedan od vodećih trendova zajedno sa ostalim pastelnim nijansama poput nebo plave ili bebi roze. Videli smo je u kolekcijama brojnih dizajnerskih brendova kao što su Jacquemus, Bottega Veneta, Givenchy i Loewe, a sada je prisutna i na rafovima u high street radnjama, kao i u ormarima brojnih modnih insajderki.

Puter žuta boja u prolećnim kombinacijama

Ova suptilna boja simbolizuje pozitivnu energiju, bezbrižnost i toplinu, a njena najveća prednost je to što donosi dozu svežine i elegancije u svaku modnu kombinaciju bez obrira na to da li ćete poneti total butter look ili ćete se odlučiti za samo jedan komad ili aksesoar u ovom koloritu. Još jedan od razloga zbog kog nas je puter žuta očarala jeste i njena svestranost jer možemo da je nosimo u gotovo svim prilikama i da je kombinujemo sa garderobom različitih stilova. Osim toga, praktična je za kombinovanje podjednako kao neutralni krem i bež tonovi, a posebno se dobro slaže sa plavom, crnom, braon ili sivom bojom dok se nama posbno dopada kako funkcioniše u paru sa jeansom.

Ukoliko i sami želite da isprobate trend u nastavku vam donosimo naš izbor pastelno žutih komada iz aktuelnih kolekcija.

INJournal izbor

JACQUEMUS,
mytheresa.com
BOTTEGA VENERA,
mytheresa.com
BOTTEGA VENETA,
mytheresa.com

Tekst: Ivana Nikolić
Naslovna fotografija: @leoniehanne, @carla_ginola, @emilisindlev
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top