Razlika između tonika i miceralnih voda: Kako odabrati pravi proizvod?

Čišćenje lica i hidratacija najvažniji su segment nege svake osobe. Mnogi kozmetičari i dermatolozi često objašnjavaju da je hidratacija najvažnija u borbi protiv starenja kože, a da bi ona bila potpuna, pre nanošenja kreme, a nakon čišćenja lica potrebno je i tonirati kožu.
Upotreba tonika svakodnevni je ritual u nezi mnogih žena, ali su se poslednjih godina na tržištu pojavile i miceralne vode koje imaju sličnu namenu, pa smo odlučili da zumiramo razliku između ova dva popularna proizvoda.
Sličnosti između njih jesu te što su oba napravljena na bazi vode i namena im je da dodatno očiste i blago hidriraju lice kako bi ga pripremili za nanošenje kreme. Tonici su dobar izbor za muškarce i žene koje se ne šminkaju mnogo jer su nešto blaži od miceralne vode. Osim toga, postoje mnogi koji su namenjeni za mešovu i masnu kožu tako da su dobar izbor za sve one koji imaju probleme sa aknama.
Miceralna voda se od tonika razlikuje po tome što, osim vode, sadrži i ulja zahvaljujući kojima bolje čisti lice i može da ukloni čak i vodootporni make-up. Tako je efikasnija u uklanjanju nečistoća sa lica, pa se preporučuje ženama koje vole jaku šminku. Za razliku od tonika, može se upotrebljavati i na područije oko očiju.
Nadamo se da smo vam olakšali izbor proizvoda za negu. U skladu sa svojim navikama odlučite se za tonik ili miceralnu vodu, a najvažnije je da ovaj korak u svakodnevnoj nezi ne preskačete.

Podeli

Scroll to Top