Reč dermatologa: najčešće zablude o čišćenju lica na koje bi odmah trebalo da zaboravite

Prethodna godina promenila je gotovo sve aspekte naših života, pa i navike koje se tiču nege kože. Tim povodom, američki dermakozmetički brend CeraVe sproveo je globalno istraživanje u 23 zemlje sa više od 10.100 ispitanika, koje je pokazalo da je 64% ljudi u poslednjih godinu dana promenilo rutinu čišćenja kože, dok je samo 11% njih potražilo informacije o čišćenju lica od dermatologa. Kako bi proširio svest o važnosti pravilnog čišćenja lica, pomenuti brend pokrenuo je kampanju Čišćenje kože prema preporuci dermatologa.

@catharinazeitner

KAKO DA IZBEGNITE UOBIČAJENE ZABLUDE O ČIŠĆENJU LICA

– Pravilno čišćenje lica prvi je i presudan korak do efikasne rutine nege kože, pa je neizmerno važno da se pacijenti savetuju sa dermatologom kako bi pravilno odabrali sredstvo za čišćenje koje bi trebalo da bude pH uravnoteženo, bez mirisa i da sadrži sastojke koji umiruju kožu i ne narušavaju njenu barijeru – kaže dr Ted Lejn, dermatolog.
Međutim, statistički podaci govore da je veliki broj pojedinaca nedovoljno informisan kada je reč o čišćenju lica. Tako je istraživanje koje je CeraVe sproveo pokazalo da su neke od najčešćih grešaka sledeće:
• 69% ispitanika koristi vruću i toplu vodu za čišćenje lica
• 67% ispitanika ne koristi pH uravnotežena sredstva za čišćenje
• 42% ispitanika koristi samo vodu za čišćenje lica
• 31% ispitanika oseća škripavost nakon čišćenja, što može ukazivati na oštećenu barijeru kože
• 30% ispitanika misli da čišćenje ne može pomoći u obnavljanju barijere kože

Hidratantna emulzija za čišćenje

PROIZVODI ZA ČIŠĆENJE LICA PO MERI DERMATOLOGA

CeraVe svojim korisnicima nudi dva preparata za čišćenje lica, koja su prilagođena različitim tipovima kože, a zajedničko im je to da su pH uravnoteženi i da sadrže tri esencijalna ceramida koji pomažu u obnovi prirodne zaštitne barijere kože.
Penušavi gel za čišćenje namenjen je normalnoj do masnoj koži, koja je sklona nesavršenostima poput akni i mitisera, a odgovara i osetljivim tipovima kože. Ovaj preparat dubinski čisti i uklanja šminku, kao i višak sebuma, a tri esencijalna ceramida u njegovom sastavu podstiču zaštitu prirodne barijere kože.

Penušavi gel za čišćenje

Hidratantna emulzija za čišćenje formulisana je tako da odgovara osetljivoj koži koja je normalna do suva i sklona iritacijama, uključujući i ekceme. Blagog je sastava, bez mirisa i hipoalergena. Ovaj preparat istovremeno čisti lice i hidrira kožu, jer pored tri esencijalna ceramida, sadrži i hijaluronsku kiselinu.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @biancagonzalez
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top