Reč dermatologa: Nevenka Dokmanović preporučuje najefikasniji serum protiv bora

Jedna od tema o kojoj žene nakon tridesete godine često razmišljaju je opšti gubitak volumena i punoće kože, zbog čega im je glavni cilj da odgovarajućom negom održe zdravlje i mladolik izgled. Na pitanje koja je tajna svežeg i savršenog izgleda, La Roche-Posay daje odgovor u vidu male plave tajne, jednog od najočekivanijih anti age proizvoda i prvog proizvoda brenda na ovom polju – Hyalu B5 seruma!
Hyalu B5 serum, prvi La Roche-Posay proizvod za negu protiv bora, minimalizuje znakove starenja i smanjuje vidljivost bora, čineći da lice izgleda osveženo i jedro. Uz pomoć jedinstvene kombinacije sastojaka – visokom koncentracijom dve vrste čiste hijaluronske kiseline, vitamina B5, madecassoside i La Roche-Posay termalne vode – ovaj proizvod omogućuje intenzivno popunjavanje i obnovu kože.

1lp 15319

Kako svaki od navedenih sastojaka utiče na poboljšan i svež izgled lica? Stručnjaci ističu da hijaluronska kiselina visoke molekularne mase stvara nevidljivu barijeru na površini kože za zadržavanje vlage i popunjavanje tankih linija i bora, a hijaluronska kiselina niske molekularne mase prodire u kožu i popunjava je iznutra, te podstiče ćelijsku obnovu. Vitamin B5 pomaže procese prirodne obnove barijere kože, a madecassoside se koristi za njeno smirivanje i obnovu. La Roche-Posay termalna voda sadrži mnoštvo minerala i sprečava delovanje slobodnih radikala koji utiču na starenje kože.

2lp 15319

Hyalu B5 preporučuje i dr Nevenka Dokmanović, specijalista dermatologije koja je na promociji ovog proizvoda rekla:
– Klinički je dokazano da se od 25. godine smanjuje prisustvo hijalurona u koži, pa tako u 35. godini pada na 80 odsto, u 55. na 40 odsto, da bi posle 60. koncentracija u koži bila manja od 20 odsto.
Ona je objasnila da se u toku procesa starenja smanjuje biodostupnost hijalurona – kako zbog smanjenja sinteze endogene hijaluronske kiseline, tako i zbog povećane degradacije postojeće. Tokom godina njena količina u epidermu se smanjuje, što dovodi do povećane suvoće kože, a koncentracija se smanjuje i u dubljim slojevima.

3lp 15319

Otkrijte svoj tip starenja kože

– Biološki proces starenja počinje već oko 25. godine, usled dejstva spoljnih faktora, kao što su – sunce, pušenje, alkohol, previše proteina u ishrani, zagađenost. Smatra se da na starenje kože 70 odsto utiču spoljni faktori, što je u kozmetologiji poznato kao fotostarenje, a 30 odsto su biološki, genetski determinisani faktori, takozvano biološko starenje – objašnjava dr Dokmanović, i navodi nekoliko tipova starenja kože:
• Umorno lice – smanjuje se elastičnost, pojavljuju se otoci, najviše izrađena nazolabijalna bora i podočnjaci, spušteni uglovi usana;
• Izborano lice – za ovaj tip je karakteristična suvoća kože i velika količina sitnih bora na licu, vratu i dekolteu, mimične bore su najviše izražene – oko očiju i iznad gornje usne;
• Viseći obrazi – najistaknutiji je pad tonusa u predelu ovala lica – donje vilice i takozvani buldog obrazi;
• Tri u jednom – prisutna su sva tri prethodno navedena tipa starenja kože
La Roche-Posay, kao jedan od vodećih dermatoloških brendova u svetu, kontinuirano radi na rešenjima za negu namenjenu svima, pa čak i osobama sa osetljivom kožom. U skladu sa ovim stremljenjem, inovativna formula Hyalu B5 seruma postiže efikasno delovanje protiv starenja kože, bez narušavanja tolerancije kod osetljive kože, čineći da ona bude istovremeno punija i obnovljena. Serum se koristi ujutru i uveče, tako što se nanosi na područje lica i vrata.

4lp 15319

Ispitivanje brenda pokazuje da je 71 odsto žena potvrdilo da su kraju dana bore na licu manje. Nakon četiri nedelje korišćenja, 75 odsto njih potvrđuje svežiji izgled tena, odmorniji izgled lica, i poboljšan izgled lica uopšteno, dok 69 odsto njih potvrđuje revitovalizovaniji izgled kože

• U saradnji sa brendom La Roche-Posay poklanjamo vam Hyalu B5 serum. Posetite naš Instagram profil @injournal.rs i saznajte detalje nagradne igre. Srećno!

Podeli

Scroll to Top