Reč dermatologa: siguran način da se rešite upornih fleka na licu

U eri kada su zbog oštećenja ozonskog omotača sunčevi zraci sve jači, veliki broj žena bori se sa hiperpigmentacijama na licu koje su glavni neprijatelji lepog i ujednačenog tena. Sa dolaskom leta, fleke postaju još vidljivije pa je pravilna nega izuzetno bitna. U skladu sa tim, brend Eucerin lansirao je dva nova proizvoda: Anti-Pigment dvofazni serum i Pigment Control fluid za zaštitu od sunca SPF 50+. Reč je o preparatima koji su rezultat 10 godina dugog istraživanja, a sadrže novu revolucionarnu formulu za borbu protiv fleka. Doc. dr Jelena Stojković Filipović, sa Klinike za dermatovenerologiju Kliničkog centra Srbije, na promociji organizovanoj u beogradskom hotelu Crystal, objasnila je po čemu su ovi proizvodi posebni.

1ep 6419

 doc. dr Jelena Stojković Filipović

– Nezaštićeno izlaganje suncu dovodi do nekotrolisanog rada enzima tirozinaze, a time i do prekomerne proizvodnje melanina. Ovaj poremećaj na koži se vidi kao neujadnačenost boje, to jest hiperpigmentacije. U borbi protiv njih ključno je smanjenje aktivnosti enzima tirozinaze, a kao najefikasnija supstanca do sada se u tome pokazao tiamidol. Formulacija sa ovim sastojkom klinički dokazano pokazuje vidljive rezultate u smanjenju hiperpigmentacija nakon dve sedmice, a redovnom upotrebom uočljiva su dalja kontinuirana poboljšanja u ujednačavanju tena.
Patentirani Eucerin ® Tiamidol nastao je nakon testiranja 50.000 supstanci, o čemu je na promociji govorila Nada Miletić Nevajda iz tima Eucerin Srbija.

2ep 6419

Nada Miletić Nevajda

– Zadovoljstvo mi je što, nakon Eucerin Anti-Pigment linije koju ste upoznali krajem prošle godine, mogu da predstavim dva nova preparata. Prvi je Eucerin Anti-Pigment dvofazni serum koji istovremeno pruža visoko efikasne rezultate u borbi protiv starenja kože i vidljive efekte u umanjenju hiperpigmentacija. Inovativnost ovog preparata, koji se upotrebljava ujutru ili uveće, pre dnevne i noćne kreme, ili kao samostalna nega, počiva na udruženom dejstvu dve formulacije, koje se ciljano bore protiv neujednačenosti tena i starenja kože.

3ep 6419

Promocija u hotelu Crystal

Formulacija u komori roze boje zasnovana je na Eucerin® patentiranom Tiamidolu, koji deluje u korenu pojave problema smanjujući proizvodnju melanina tačno na mestima gde se hiperpigmentacije pojavljuju, umanjujući njihovu vidljivost i sprečavajući njihovo ponovno pojavljivanje. Druga komora sadrži providni, lagani serum koji u osnovi svoje formulacije ima hijaluronsku kiselinu dugog i kratkog lanca. Hijaluronska kiselina dugog lanca obezbeđuje adekvatnu hidrataciju u površinskim slojevima kože i aktivno deluje na popunjavanje površinskih bora. Hijaluronska kiselina kratkog lanca, 40 puta manje molekulske mase, prodire u dublje slojeve kože gde duboke bore nastaju, obezbeđujući koži dubinsku hidrataciju, a time i popunjavanje dubokih bora.

4ep 6419

Eucerin Anti-Pigment dvofazni serum

S obzirom da je izlaganje suncu glavni uzrok hiperpigmentacija, ženama koje se suočavaju sa ovim problemom preporučuje se redovna upotreba preparata za zaštitu od sunca sa vrlo visokim faktorom zaštite. Zato je, kao poseban novitet, lansiran Eucerin Pigment Control fluid za zaštitu od sunca SPF 50+, prvog preparata namenjenog zaštiti od sunca, koji istovremeno sprečava pojavu novih hiperpigmentacija, ali i ublažava već postojeće fleke. Uz redovnu upotrebu ovog preparata, hiperpigmentacije koje narušavaju ujednačenost tena biće sve manje vidljive, a opasnost da se pojave nove uklonjena.

5ep 6419

Eucerin Pigment Control fluid za zaštitu od sunca SPF 50+

Naslovna fotograija: @ooobacht

Podeli

Scroll to Top