Reč dermatologa: zašto je vitamin C neophodan našoj koži

Protekla zima trajala je čini se i duže nego što smo navikli, a hladan vazduh ostavio je posledice i na našoj koži i isušio je. Zbog toga joj je u prvim prolećnim danima potrebno malo dodatne pomoći. U skladu sa tim brend Avon je, u okviru linije Anew, lansirao novi Vitamin C serum u čijoj se bočici krije snaga 30 narandži.

1a 30319

Novi Vitamin C serum predstavlja bogat izvor ovog vitamina, moćnog antioksidanta koji pomaže da koži vratite prirodni i mladalački sjaj. Dok slobodni radikali napadaju naše zdrave ćelije u telu i na koži i oštećuju ih, čime se ubrzava starenje, vitamin C ih u tome sprečava. Zahvaljujući jedinstvenoj, patentiranoj formuli sa 10% stabilnog vitamina C, serum aktivno deluje na kožu obezbeđujući maksimalnu revitalizaciju.

2a 30319

– Vitamin C je esencijalni hranljivi sastojak mlade kože, ali ga naše telo nažalost ne proizvodi, zbog čega se apsorbuje iz spoljnih izvora, kao što su hrana i kvalitetni dodaci prehrani. Kod žena, nivo apsorpcije opada sa godinama i zato je novi Anew Vitamin C serum koji nam Avon donosi, pravi moćni saveznik svake žene. Pored svojih prednosti koje ima u borbi protiv bora i finih linija na licu, povećavava proizvodnju kolagena i poboljšava teksturu same kože, a vrlo je jednostavan za upotrebu. Dovoljno je naneti jednu do dve kapi na očišćenu kožu, pre korišćenja kreme – objasnila je Dr dermatolog Tamara Maravić.

• U saradnji sa brendom Avon poklanjamo vam Anew Vitamin C serum. Posetite naš Instagram profil @injournal.rs i saznajte detalje nagradne igre. Srećno!

Foto: Promo

Podeli

Scroll to Top