Recenzija: najbolje maske za lice na domaćem tržištu

Naša koža izložena je brojnim negativnim uticajima, koji mogu da joj umanje sjaj, elastičnost i učine je vidno starijom. Za održavanje zdravlja i svežine kože potrebno je redovno nanositi maske za lice koje će ukloniti svi nečistoću s površine i pomoći koži u prirodnom procesu regeneracije. Na domaćem tržištu postoji ogroman izbor maski, ali nisu sve podjednako efikasne. Zato isprobali one koje imaju najbolje recenzije dermatologa i beauty blogera, a u nastavku vam otkrivamo kako deluju te koje su njihove prednosti i mane. U odnosu na tip vaše kože ili trenutni problem, vi možete odabrati onu koja vam je trenutno potrebna. Sa ovim maskama, svakako ne možete da pogrešite.

1m 15619

Niod Flavanone Mud

Za sve one koji žude za tim da njihova koža ima zdrav sjaj ovo može biti pravi proizvod. Maska se sastoji od tri vrste gline i može vam se dogoditi da osetite peckanje kada je nanesete, ali ne brinite zbog toga. Niod Flavanone Mud dubinski čisti kožu i pomaže joj da izgradi prirodnu barijeru kako bi se zaštitila od mogućih oštećenja usled uticaja iz spoljne okoline.

2m 15619

Pixi Glow Mud Mask

Ovo je definitivno jedna od najpopularnijih maski, a osim što je jako efikasna, nije ni skupa. Tretman bogat mineralima čisti kožu koja postaje zaglađena i dobija blistav sjaj. Vaš ten postaje svetliji i ujednačen već nakon prve upotrebe, a koža glatka. Ima strukturu maslaca i veoma je prijatna na koži.

3m 15619

Clarins SOS Comfort Nourishing Balm Mask

Ukoliko imate suvu kožu, ovo je jedna od najboljih opcija za vas. Clarinsova maska izuzetno je hidrantna i dubinski hrani kožu koja postaje meka i sjajna. Znatni poboljšava i strukturu koža i zaglađuje sve eventualne neravnine. Odlična je i za sve normalnom ili kombinovanom kožom, jer iako dubinski hidrira kožu, ne čini je masnom.

4m 15619

Origins Clear Improvement Active Charcoal Mask

Maska iz Originsa sa aktivnim ugljem prvenstveno je namenjena čišćenju kože iz koje izvlači sve nečistoće, a rezultat je savršeno čisto lice i blistav ten. Jedna mana ove maske je što se prilično teško skida s kože.

5m 15619

Sisley Black Rose Cream Mask

Kada govorimo o anti-age maskama, ova je definitivno najbolja u toj kategoriji. Bogata je aktivnim sastojcima protiv starenja, briše sve tragove umora i kožu čini mladolikom i redefinisanom, a kožu blistavom posle samo petnaestak minuta. Lice je nakon upotrebe meko, koža punija i zaglađena. Ima strukturu kreme i nanosi se u nešto debljem sloju, a nakon što je ostavite da deluje 10-15 minuta, višak koji koža nije upila skidate pamučnom vatom, a možete ga i utrljati u lice. Prilikom prvih upotebe možda ćete osetiti blage iritacije (najčešće svrab), ali taj osećaj će jako brzo nestati. Jedina mana ove maske jeste njena visoka cena.

6m 156`19

GlamGlow ThirstyMud Hydrating Treatment

U kategoriji hidrirajućih maski, ovaj proizvod je broj jedan. GlamGlow maska pruža trenutnu duboku hidrataciju dok istovremeno obnavlja i umirije koži i što je najvažnije briše fine linije i bore s lica. Fenomenalna je za letnji period, naročito kada provodite mnogo vremena na suncu jer pruža osećaj hlađena čim je nanesete i čini kožu mekom. Ima strukturu kreme i ne morate je skidati s lica.

7m 15619

Kiehl’s Cilantro & Orange Extract Pollutant Defending Masque

O štetnim uticajima iz spoljne okoline mnogo smo slušali poslednjih godina, a ova maska ciljano deluje na njihovo suzbijanje. Jedinstvena formula minimizira uticaj štetnih faktora kojima smo svakodnevno izloženi dok u isto vreme hrani i hidrira kožu, čini je blistavom, svetslojom i sjajnijom. Jedina njena mana je aplikacija. Naime, po savetu proizvođača nanosi se deblji sloj na koži, a nakon pet minuta, višak se skida dok sa ostatkom maske odlazite na spavanje. To skidanje viška nekada može biti problematično jer je maska lepljiva i teško se otklanja bez umivanja.

Podeli

Scroll to Top