Recite konačno zbogom gljivicama na noktima

Lepa stopala u paru sa savršeno urađenim pedikirom važan su deo izgleda svake žene koja drži do sebe, ali osnovni preduslov za to jesu zdravi nokti. Oni koji su se bar nekad susreli s problemom onihomikoze znaju o čemu govorimo i koliko je ova gnjivična infekcija neprijatna. Reč je o jednom od najčešćih oboljena noktiju koje se manifestuje kroz promenjenu boje noktiju, zadebljanje nokatne ploče, stvaranja naslaga ispod noktiju, odvajanje nokta od osnove…
Kao što smo naglasili, ovo oboljenje veoma je neprijatno, ali srećom rešenje postoji. Dr Miloš Stanojević, podolog i osnivač Foot Clinic tvrdi da se najefikasniji rezultati dobijaju kombinacijom dva tretmana. Laserski tretman i P.O biotretman komplementarne su metode koje, ne samo da će vas osloboditi od gljivica, već se one više neće pojavljivati.

1g 6919

Dr Miloš Stanojević, podolog

P.O BIOTRETMAN
– Biotretman odstranjuje gljivičnu infekciju noktiju oslabljivanjem aktivnosti patološke gljivice i pojačavanjem lokalnog imuniteta. Kada telo stimuliše imune mehanizme protiv gljivične infekcije, ne samo da se infekcija izleči, nego se i više ne ponavlja.
Biotretman gljivičnih noktiju baziran je na mikrobiološkim karakteristikama Pythium Oligandruma da suprimira aktivnost patoloških gljivica, kao što su Trichophyton rubrum, Scopulariopsis brevicaulis, Candida albicans… Pythium Ologandrum ima mikro-parazitska svojstva, koje manifestuje kroz penetraciju u patološke gljivice hraneći se njihovim nutritijentima. Zbog toga patološke gljivice prestaju da se množe i infkecija se suzbija. Time što su oslabljene parazitske gljivice, Pythium Oligandrum omogučava našem organizmu da aktivira sopstvene imunološke mehanizme i da preko eksfolijacije keratina kože i noktiju postepeno odstrani ostatke gljivične infekcije.

2g 6919

LASERSKI TRETMAN
– Laserski aparat emituje pulseve energije koji zagrevaju tkivo sa kojim su u kontaktu. Na taj način toplota ubija ćelije gnjivica, a osim toga laserska energija prodire duboko u nokatnu ploču dosezajući do ležišta nokta gde se nalaze najupornije gljivice. Ova sposobnost laserskog zraka da penetrira u punu debljinu nokta do njegove osnove, razlog je veće efikasnosti lasera u odnosu na druge metode.
Na prvom pregledu i planiranju laserskog tretmana evaluiraju se simptomi infekcije i određuje stepen onihomikoze. Obično se radi i debridman nokta da bi se odstranilo tkivo nokta koje je najviše afektirano. Nakon toga, laserski zrak se manevriše po određenom obrascu preko afektirane pole, a čak mogu i preventivno da se prođu i zdravi nokti. Broj sesija zavisi od stepena zahvaćenosti nokatne ploče.
Zdrav nokat počinje da raste oko trećeg meseca, a kompletno izrasta za 6 do 12meseci.

Naslovna fotografija: @maraandmine
Foto: Promo

Podeli

Scroll to Top