Recite zbogom estetskim problemima uz pomoć mezoterapije

Upotreba mezoterapije u estetskoj medicini poslednjih godina postala je sve rasprostranjenija zahvaljujući neospornim rezultatima koje pacijenti uviđaju nakon tretmana. Danas ova metoda postaje sve pristupačnija pa samim tim i dostupna velikom broju žena te nema razloga da je ne isprobate kako biste se rešili nedostataka na licu i telu. Naša stručna saradnica Dr Branka Ostojić, specijalista dermatologije i estetske medicine iz ordinacije Medical Line Dr Ostojić otkrila nam je neke od najčešćih ženskih problema koji se mezoterapijom uspešno otklanjaju

Mezoterapija je injekciona metoda za ubacivanje vitamina, minerala, hijaluronske kiseline i drugih aktivnih supstanci u kožu. Danas je vrlo često u upotrebi u estetskoj medicini i dermatologiji.
Kao procedura, prvi put je primenjena 1952. godine u Francuskoj od strane doktora Michela Pistora. Od 1986. zvanično je priznata kao metoda. Prva indikacija za koju se primenjivala bilo je smanjenje bolova u neurologiji a kasnje se upotreba proširila i na druge grane. Danas se najviše koristi u sportskoj medicini i dermatologiji.
Kada se odlučiti za mezoterapiju?
Postoji široka lepeza mezoterapijskih preparata koji se upotrebljavaju u različite svrhe. Neki od problema koje ova procedura rešava su:

Podmladjivanje lica, vrata, dekoltea, šaka

 

1m 1917

Ako uzmemo u obzir da se čak i iz najkvalitetnijih krema, koje nanosimo na kožu, apsorbuje svega 10 odsto aktivnih supstanci, jasno nam je zašto je injekciona metoda mnogo efikasnija. Na ovaj način u kožu i potkožno tkivo unosimo sve neophodne materije i postižemo fenomenalan rezultat. Mezoterapija je nezamenljiva u anti-ageing medicini. Kao bezbedna, neinvazivna metoda, izbor je mnogih ljudi koji žele da što duže zadrže mladolik i lep izgled. Vaš lekar će na osnovu izgleda kože odabrati odgovarajući koktel preparata koji u sebi sadrži vitamine, minerale, aminokiseline, hijaluron, biostimulatore za postizanje najboljih rezultata. Nakon tretmana poboljšan je metabolizam, koža postaje sjajna, hidrirana i vidljivo podmladjena.

Redukcija celulita

2m 1917

Danas je problem celulita vrlo čest zbog smanjene fizičke aktivnosti, nezdravih navika u ishrani, konzumiranja alkohola i stresa. Mezoterapija je jedina metoda koja dokazano daje rezultate. Za razumevanje mehanizama dejstva treba reći da postoje različiti stadijumi u nastanku takozvane pomorandžine kore:
Faza 0 – nema vidljivog celulita;
Faza 1 – pomorandžina kora je vidljiva samo pri pritisku kože;
Faza 2 – celulit je vidljiv u stojećem, ali ne i u ležećem položaju;
Faza 3 – izražena vidljivost sa neravninama.
Faza vašeg celulita određuje se takozvanim pinč testom.
Uzimajući u obzir vrstu i stadijum problema, da li je celulit edematozni, fibrozni ili masni, lekar dozira adekvatan anti-celulit koktel i broj tretmana. Nakon uradjene serije, koža je vidljivo zategnuta sa redukovanim celulitom i daleko boljim izgledom. Limfna drenaza se popravlja, uklanjanjaju se štetni produkti metabolizma dok neravnine nestaju.

2.2m 1917

Smanjenje masnih naslaga
Mezoterapijom je moguće reoblikovanje telo (body sculpting) ciljano delujući na masne ćelije koje je potrebno eliminisati i otopiti masne jastučiće. Posmatrano sa stanovišta fiziologije, distribucija masti zavisi od beta receptora koji razlažu masti i alfa receptora koji je stvaraju. Alfa receptori su stimulisani da stvaraju masti nakon unosa ugljenih hidrata, masti, alkohola… Odnos receptora je ravnomeran iznad struka kod oba pola a u predelu ispod struka kod žena je, iz anatomskih i hormonskih razloga, u razmeri 8:1. Zato je teško smanjiti obim regije stomaka, zadnjice i butina. Injekcionim ubrizgavanjem lipolitika ciljano delujemo na problem onde gde postoji.

3m 1917

Lečenje i usporavanje alopecije
Uzrok alopecije odnosno opadanja kose najčešće je hormonske prirode ali može biti i cirkulatorne ili, u patološkim situacijama, neke druge etiologije. Dobrim odabirom aktivnih supstanci podstiče se rast kose jačanjem folikule dlake. Popravljanjem cirkulacije i dodavanjem hranljivih materija, koža i kosa su boljeg kvaliteta. Na taj način se sprečava opadanje kose i odlaže transplantacija koja je invazivnija i daleko skuplja hirurška metoda.

4m 1917

Kako izgleda tretman mezoterapije?
Tretman traje oko 30 minuta i nije bolan jer se koriste tanke iglice. Tehnika ubrizgavanja zavisi od toga o kakvoj problematici je reč. Najčešće se radi serija od nekoliko tretmana poštujući određeni vremenski razmak. Nakon intervencije prisutno je diskretno crvenilo prolaznog karaktera. Pacijent se vraća normalnim aktivnostima.

Foto: Promo

Podeli

Scroll to Top