Revije srpskih dizajnera na New York Fashion Week-u

Februar 2016. godine biće zapamćen po jednom od najvećih događaja u istoriji srpske mode. Zahvaljujući ugovoru koji je potpisala Nacionalna Komora za Modu Srbije sa platformom Art Hear Fashion- USA, od ove godine, dizajneri Serbia Fashion Week-a su u mogućnosti da predstave svoje kolekcije na najprestižnijim Nedeljama mode u Americi – NYFW, LA FW, Miami FW i Washington DC FW-u.

Marina Mićanović
Marina Mićanović, dizajner

Snovi se ipak ostvaruju. Nedelja mode o kojoj maštaju svi dizajneri sveta, New York Fashion Week, koji se odrzava od 11. do 18. februara 2016. godine, ugostio je čak tri srpska dizajnera – Batu Spasojevića, Zvonka Markovića i Marinu Mićanović, koji se nalaze rame uz rame sa više od 80 kreatora iz prestižnih kuća kao što su DNKY, Michael Kors, Ralph Lauren, Sherri Hill, Vera Wang i drugi.

Modeli Marine Mićanović
Marina Mićanović

Nedelja mode u Njujorku predstavlja više od same lepote i mode. Nastala je 1943. godine kao potreba američkih kupaca i modnih novinara koji nisu imali mogućnost da putuju u Pariz. Počevši od 1993. godine, svakakog februara i septembra, Njujork postaje centar svetske mode. Tu se održava ovaj planetarno prepoznatljiv događaj gde se na jednom mestu susreću najbitniji blogeri, dizajneri, novinari, poznate ličnosti, modeli i diznajeri. Koliko je značajan ovaj dogadjaj govori činjenica da je za nedelju dana NYFW posetilo više od 100 000 hiljada posetilaca, koji su za državu doneli više 500 miliona dolara.

Zvonko Marković
Zvonko Marković, dizajner

U čast učešća naših kreatora na New York Fashion Week-u i Serbia Fashion Week Show case-a , Generalni konzulat Republike Srbije u Njujorku u svojoj rezidenciji organizovao je svečani prijem i izložbu u petak, 19. februara, na kojem su bili predstavljeni radovi Bate Spasojevića, Zvonka Markovića i Vesne Milošević.

Zvonko Marković Couture
Zvonko Marković Couture

Nakon velikog uspeha na NYFW, njihove kolekicje moći će da vidi premijerno i domaća publika u Srbiji, u periodu od 5. do 10. aprila u okviru Serbia Fashion Week-a koji će biti održan u Auli Master centra Novosadskog sajma.

Zvonko Marković Couture
Zvonko Marković Couture
Bata Spasojević
Bata Spasojević
Zvonko Marković Couture
Zvonko Marković Couture

Foto: Serbia Fashion Week

 

Podeli

Scroll to Top