Revijom Bate Spasojevića zatvoren Serbia Fashion Week

Tokom završne večeri Srpske nedelje mode, ovacije publike izazvala je čuvena španska dizajnerka Agatha Ruiz de La Prada. Njena vesela i raznobojna kolekcija, kao i koreografija, oraspoložila je i na noge podigao publiku koja je zajedno sa devojkama na pisti, đuskao uz tonove pesme „Girls just wanna have fun“.

Agatha Ruiz de La Prada
Agatha Ruiz de La Prada

Jesenje izdanje Srpske nedelje mode zatvorila je revija Bate Spasojevića. Pošto je Agatha Ruiz de la Prada zagrajala publiku, Spasojević je napravio žurku u svom stilu. Sa više od 40 muških i ženskih modela pokazao je kako treba da izgledaju hrabri i samouvereni predstavnici jačeg pola, ali i odvažne i smele dame.

Bata Spasojević
Bata Spasojević

Kombinujući materijale od krzna do čipke, Bata je pokazao da je najbitnije uvek imati svoj stil i izraz, bilo da krećemo u šetnju sa prijateljima ili na crveni tepih.

Danijela Božić
Danijela Božić

Inspirisana ljubavlju, Danijela Božić, predstavila je kolekciju venčanica i svečanih haljina dok se Irene Đurić
opredeila za jarke boje.

Irena Đurić
Irena Đurić

Sanja Jocić prikazala je više od 15 novih modela košulja, šorceva i suknji sa ogrtačima, u kombinaciji bele i sive boje sa crvenim detaljima kao što su trake u kosama manekenki ili torbice.

Sonja Jocić
Sonja Jocić

Tokom večeri videli smo i kolekciju dizajnerke iz Francuske, Sandrine Philippe, koja je u Novi Sad donela kolekciju namenjenu jačem polu. Svaki komad odeće koju je ovom prilikom prikazala bio je crn i propraćen tamnom šminkom na licima manekena.

Sandrine Philipe
Sandrine Philipe

Dašak Češke donela je Jirina Tauchmanova. Duge svečane haljine lepršale su za menekenkama, a svaku haljinu pratio je odgovarajući aksesoar u vidu bisernih i kristalnih ogrlica, narukvica i minđuša.
Romantičnu, a snažnu kolekciju predstavila je Gulshan Tagi iz Azerbejdžana. Bajkovite haljine i dvodelne kombinacije u vedrim bojama na sebi su imale print devojačkog lica koji se nalazio i na plaštevima koje je svaki model sadržao.

Ivana Mišić
Ivana Mišić

Dokaz da srpska moda ima svetlu budućnost su upravo učesnici Fashion Talents Designers Competitona koji su oduševili publiku ali i strani i domaći žiri svojim, do sada neprikazanim modelima. Ova tri mlada dizajnera, Ivana Mišić, Predrag Striković o Slavila Ilić, takmičila su se u prolećnom izdanju Serbia Fashion Weeka i kao nagradu dobili priliku da svoje kreacije pokažu na jesenjem izdanju.

Galina Drozd
Galina Drozd

U konkurenciji inostranih dizajnera nagrađene su tri dame – Patricia Blin koja je prikazala haljine tamnih boja i mantil za svečane prilike, zatim Elena Zemtsova kod koje je preovladavala bela boja, sa veoma sličnim plavo-sivim printom kao lajt motivom i za kraj, Galinda Drozd koja je predstavila svoj brend pod nazivom „Metrika“, koji je zapravo skup elegantnih belih haljina sa zlatnim motivima.

Podeli

Scroll to Top