Ricinusovo ulje za brži rast kose i gušče obrve i trepavice

Blagodeti ricinusovog ulja poznati su u Indiji, kao i među narodima Afrike već dugo dok se u Evropi poslednjih decenija sve češće koristi. Ovaj čarobni prirodni proizvod dobija se iz istoimene bilje, a žene ga najčešće upotrebljavaju za negu kose. Regeneracija ispucalih i oštećenih krajeva, ojačanje vlasi, ubrazavanje rasta ili hidratacija kože glave samo su neki od problema koji se mogu rešiti redovnom primenom ricinusovog ulja. Ovaj lekoviti proizvod koristi i savremena kozmetička industrija, pa je sastavni deo mnogih preparata. Donosimo vam nekoliko praktičnih saveta o tome kako koristiti ricinusovo ulje za brži rast kose kod kuće.
Ricinusovo ulje za kosu je pravi melem, jer osim što utiče na ukupno zdravlje vlasi, poboljšava i teksturu kose i ubrzava rast dlake. Naša preporuka je da se nanosi na kožu glave da bi dobili gustu kosu. Možete svakao i da koristite ovo izuzetno ulje za kosu u kombinaciji sa bademovim ili kokosovim uljem. Ono uspešno pospešuje cirkulaciju u folikulima dlaka, na taj način dovodi do bržeg rasta kose. Da bi rezultati bili što bolje, nanesite ulje ricinusa na kosu, možete da stavite kesu za tuširanje na glavu i tako prespavate. Na ovaj način ulje će preko noći da prodre duboko u vlasište. Temeljno isperite sledeći dan. Takođe, ricinusovo ulje za kosu pomaže kod rascvetalih krajeva, te smanjuje novo lomljenje kose. Hranjenjem i hidriranjem vaša kosa će da bude daleko mekša i puno zdravija.
Upotreba ovog ulja odlična je i za ubrzavanje rasta trepavica i obrva, jer stimulišete rast dlaka. Ovaj domaći serum za rast obrva i trepavica preporučuju mnoge kozmetičarke. Hemijski sastav ulja sprečava lomljenje dlaka koje se nalaze na trepavicama.
Ukoliko želite jače vlasi i gušće obrve ili trepavice, požurite u prvu apoteku.

Foto: www.homeremediesweb.com

Podeli

Scroll to Top