Roksanda Ilinčić: Novi pogled na modu u kolekciji pre-fall 2015

Novom pre-fall 2015 kolekcijom, Roksanda Ilinčić još jednom je potvrdila svoj status u surovom svetu mode. Dok se priprema za otvaranje nove radnje na Mount Street-u u Londonu i osmišljava eneterijer sa arhitektom Davidom Adjayeom, dizajnerka je prikazala nove modele. O tome pišu svi prestižni časopisi poput Vogue-a i imaju samo reči hvale.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Naša umetnica koja već godinama živi i radi u Velikoj Britaniji ovog puta bila je inspirisana radovima vajara Rocharda Serra i kolažima kanadske umetnice Laurie Kang. Rezultat je nastavak prepoznatljivog umetničkog izraza Ilinčićeve koji pre svega podrazumeva skulpturalni način krojenja, ali ovog puta sa naglašenim volumenom i teksturom. Za oko nam je zapao i upečatljiv colorblocking.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Iako je slavu prvenstveno stekla zahvaljujući prepoznatljivom dizajnu svečanih toaleta, u njenoj pre-fall kolekciji se mogu naći pored večernjih kombinacija i sportski elementi, ali su modeli, bez obzira na ležernost, kao i uvek ženstveni.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Novina u njenom radu je i upotreba kože, ali i novih materijala poput bouclé-a od koga je napravila pulovere ukrašene volanima i haljine na kojima dominira zelena i ljubičasta. Ne sumnjamo da će njeni delikatni modeli, kao i do sada, naići na obožavanje dama širom sveta.

5p ripf 18115

6p ripf 18115

4p ripf 18115

Podeli

Scroll to Top