Roksanda Ilinčić obeležava jubilej kapsula kolekcijom „10 godina, 10 haljina“

Britanska dizajnerka srpskog porekla Roksanda Ilinčić obeležava 10 godina rada svog istoimenog brenda, a da bi nas podsetila zbog čega je dospela u sam vrh modnog sveta, za ovu priliku osmislila je kapsula kolekciju „10 godina, 10 haljina“. Ona je iz svake svoje kolekcije izdvojila po jednu haljinu koja će se naći u ovoj slavljeničkoj liniji. Među njima su najlegendarniji komadi poput Margot haljine sa volanima na rukavima ili savršene Vida haljine sa karnerima.

Margot
Margot

Roksanda je na London Fashion Week-u prvi put izlagala 2006. godine, a svoju karijeru gradila je korak po korak, pa tako njen brend sada proizvodi i ready-to-wear liniju, odeću za decu i kupaće kostime, dok su njene modele nosile mnoge značajne žene poput Kate Middleton, Michelle Obame i Samanthe Cameron. Dizajnerka je najavila da će uskoro započeti da dizajnira nakit i asesoare što zaljubljenici u modu širom sveta nestrpljivo isčekuju.

Vida
Vida

Kapsula kolekcija „10 godina, 10 haljina“ biće dotupna u njenoj radnji u Londonu koju je otvorila 2013. godine, a dizajnerka je povodom jubijela za britanske medije izjavila:
– Želela sam da napravim nešto posebno za desetogodišnjicu. Osetila sam da treba rehabilitovati neke od mojih omiljenih haljina iz prošlih kolekcija i udahnuti im novi život.

Tamworth
Tamworth

Foto: Instagram/roksandailincic

Podeli

Scroll to Top