Roksanda Ilinčić: Prikazala novu kolekciju na London Fashion Weeku

Sezona jesen/zima 2015/16 za Roksandu Ilinčić započinje hrabrom i savršenom teksturom kakvu smo mogli da vidimo na modelima koji su otvorili njenu reviju u okviru London Fashion Weeka. Impresivni tekstil u jarkim bojama koje se prepliću i stvaraju pačvork efekat osuševio je sve modne znalce. Raskošna jesenja paleta je u nijansama ljubičaste, crvene, žute, boje bundeve, sive, braon… Dok su krojevi takvi da prate liniju ženskog tela, ali joj istovremeno pružaju i potrebnu udobnost. Vanvremenski kaputi, haljine, krzno, kožni komadi u toplim bojama sa dodatkom evergrin crve koja je uglavnom u detaljima izgledaju i više nego dobro. Ova odmerena dizanjnerka našeg porekla kao i uvek ostala je u dosluhu sa onim što žene danas žele.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Uz jesenju paletu boja, tu su možda neočekivane, ali tako svojstvena njoj, ružičasta i clashy kobalt plava boja na mnogim suknjama, haljinama, rolkama i drugim komadima zahvaljujući kojima je mogla da dočara mnoga razdoblja tokom prošlog veka od četrdesetih do sedamdesetih godina, koja su joj i bila inspiracija.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Žena iz njene vizure izgleda glamurozno, ali skromno, poput junakinja iz noir filmova. Jedan od njih koji ju je nadahnuo je i The Bitter Tears of Petra von Kant iz 1972. godine nemačkog reditelja Rainer Werner Fassbindera. Možda će se i zbog toga u novoj kolekciji Ilinčićeve svako osećati kao filmska zvezda.

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Instagram

Podeli

Scroll to Top