INJournal preporuka: netipični ljubavni filmovi dostupni na streaming platformama

Ako volite romantične filmove, obavezbo stavite ove nasove na „must watch“ listu

Postoji mnogo razloga zbog kojih nedelju uveče volimo da provedemo kod kuće, uz omiljene grickalice i napitke i, naravno, kvalitetan romantični film. Podrazumeva se, pod uslovom da na traženje naslova koji bismo gledali ne potrošimo više vremena nego na samo gledanje. Verujemo da je i vama poznat onaj osećaj kada u želji da pronađete odgovarajući film potrošite toliko vremena da vam se na kraju ništa više i ne gleda. Zato vam ovog puta olakšavamo život i donosimo nekoliko odličnih i netipičnih ljubavnih priča koje su savršene za slobodno popodne kod kuće. Naravno, čeka vas i lista streaming servisa na kojima su predložena ostvarenja dostupna za gledanje.

U DOBRU I U ZLU

Život ne ide uvek po planu. Tako je Pat Solitano (Bradley Cooper) izgubio sve – kuću, posao i suprugu. Sada ponovno živi sa majkom i ocem, nakon što je osam meseci proveo u psihijatrijskoj ustanovi, da bi izbegao zatvorsku kaznu. Pat je odlučan da ponovno izgradi svoj život, ostane optimističan i ponovno se zbliži sa svojom suprugom, uprkos dramatičnim okolnostima u kojima su se rastali. Patovi roditelji žele jedino da on ponovno stane na svoje noge i da deli s njima opsednutost ekipom američkog fudbala, Filadelfia Eaglesima. Kada Pat upozna Tiffany, tajanstvenu devojku sa sopstvenim problemima, stvari se komplikuju. Tiffany nudi Petu pomoć u zbližavanju sa njegovom suprugom, ali pod uslovom da on zauzvrat učini nešto što je njoj bitno. Kako se njihov dogovor ostvaruje, pojavljuje se neobična povezanost između njih dvoje i optimizam ulazi u njihove živote. Ovo je film koji je pre 10 godina doneo Oskara Jennifer Lawrence (svi se sećamo scene kada se glumica saplela u pala u Dolbi teatru tokom uručenja nagrade).
Ovaj film dostupan je na platformi Amazon Prime.

REJČEL SE UDAJE

Kada Kym (Ann Hataway) dođe iz psihijatrijske ustanove u svoju porodičnu kuću zbog venčanja mlađe sestre Rachel (Rosmarie DeWitt), sa sobom donosi dugu istoriju ličnih kriza, porodičnih sukoba i tragedije. Ogroman broj svatova – prijatelja i rođaka – okupio se da provede veseli vikend uz muziku i gozbu, ali Kym sa svojim kratkim zajedljivim primedbama i strašću ka bombastičnom dramatikom, predstavlja pravi katalizator za povećanje napetosti koja je dugo vrila ispod površine. Ispunjen bogato oslikanim i raznovrsnim likovima koji su postali zaštitini znak filmova Jonathana Demmea, film Rejčel se udaje predstavlja duboko dirljivi, razumljivi, a ponekada i urnebesno smešni porodičnu portret.
Film je dostupan na platformi Hulu.

PRIČA O BRAKU

Bračni par Nicole (Scarlett Johansson) i Charlie (Adam driver) odlučuje da se sporazumeno razvede, iako između njih i dalje postoji ljubav, ali ona nije dovoljna jer im se interesi u poslu sve manje poklapaju. Naime, oboje su filmsko-pozorišnog sveta, ali Charlie svu svoju energiju ulaže u svoje malo pozorište i glumačku trupu, dok Nicole ne nalazi zadovoljstvo glumeći u suprugovim avangardnim komadima. Uz to, počeli su da primjećuju da sve manje poznaju jedno drugo (ili to ignorišu) i kako se u celu priču, pomalo i nehotice i neplanski, upetljavaju njihovi advokati, sve počinje da puca po šavovima. Paleta emocija u ovom filmu je velika, a kraj efektan, pomalo i neočekivan jer nas reditelj Noah Baumbach sve vreme navodi na sasvim drugačiji raspret.
Film je dostupan na platformi Netflix.

NJUJORK, VOLIM TE

Ako volite omnibuse, ovo je prava stvar za vas. U pitanju je romantično-humoristična antologija od jedanaest kratkih filmova sa zajedničkom temom ljubavi. Svaki od filmova odvija se različitim delovima Njujorka, pa je ovo ostvarenje svojevrsni omaž toj metropoli, ali i omaž ljubavi u svim formama. Glumačka postava je široka i eksluzivna, a neka od imena koja se pojavljuju u filmu su Natalie Portman, Orlando Bloom, Shia LaBeouf, Andy Garcia, Kevin Bacon, Bradley Cooper, Christina Ricci, Robin Wright, John Hurt, Ethan Hawke…
Film je dostupan na platformi Amazon Prime.

ANNIE HALL

Ovaj klasik Woodyja Allena ostavili smo za kraj. Ako ste ga niste pogledali, obavezno to uradite, ako jeste – možda će vam prijati da obnovite gradivo. Romantična komedija iz 1977. godine značajna je po tome što je u izvesnom smislu obeležila kraj zlatnih godina američkog filma i dolazak ere komercijalnih ostvarenja. Allen, uz Marshallu Brickman, potpisuje i scenario, a odigrao je i glavnu mušku ulogu, dok mu je partnerka u filmu Dianne Keaton.
Glavni junak, komičar Alvy Singer pokušava da shvati zašto je njegova veza sa Annie Hall prekinuta pre godinu dana. On postavlja bezbroj pitanja i pokušava da dobije smislen odgovor, a film će se dopasti svima koji vole estetiku Woodyja Allena i energiju Njujorka.
Ovaj film dostupan je na platformi Amazon Prime.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @marigladkaya
Foto: Instagram, IMDb

Podeli

Scroll to Top