Sara Jovanović otkriva da svoju kreativnost voli da izražava i kroz nail art

Veruje se da kada neko poseduje istinski talenat za jednu vrstu umetnosti, onda ima dara da se izražava i kroz druge vrste. Pravi primer za to je pevačica Sara Jovanović čija kreativnost čini se da nema granica. Dvadesetjednogodišnja Beograđanka već se dokazala kao odlična pevačica i osoba koja ume da zabavi publiku na sceni, a poseduje i neosporni talenat za glumu. To nam je dokazala u svojim spotovima, naročito u poslednjem za pesmu „Mahovina“, ali i u predstavi pozorišta Boško Buha – Crvenkapa. Međutim, tu nije kraj načinima kroz koji Sara izražava svoj umetnički dar. Ona je jako dobra i u šminkanju, ali i u nail atru što je podelila sa nama.

– Kao mala sam volela da crtam, a ta ljubav se kasnije prenela i na šminkanje, ali i crtanje po noktima. Oduvek sam imala lepe i uredne nokte, a za nail art sam počela da se interesujem u srednjoj školi. Videla sam to na internetu i pošto mi se jako dopalo odlučila sam da naučim to da radim. Pronašla sam mnogo zanimljivih tutoriala na YouTube-u i vežbala sam. Prvi radovi su bili britanska zastava, a potom i animal print, ali kao što se vidi na fotografijama tada nisam bila toliko dobra.


Iz svog iskustva Sara kaže da je ključno za uspešan crtež na noktima da prvenstveno dobro uvežbate da ih oblikujete.

– Pravilno oblikovani nokti su ključni, a svako bira oblik koji mu odgovara. Lično volim dugačke nokte kako bi po njima mogla da crtam što ne oduševljava baš moju mamu koja obožava kratke, kakve uglavnom nose Italijanke. Međutim, ja sam nešto ekstravagantnija – iskrena je pop pevačica koja dodaje:
– U poseldnje vreme nemam mnogo vremena za slikanje po noktima, ali kada to mogu sebi da priuštim volim da uradim tako da se jedna boja preliva u drugu, takozvani ombre. Za to je ključno imati sunđer, a sve ostalo radim jednom četkicom. Devojkama kojima je interesantno da crtaju na noktima, a ne mogu sebi da priušte profesionalnu opremu, savetovala bih da koriste čačkalice. I sama ih često koristim jer njima precizno može sve da se iscrtava – kaže Sara za kraj.


Naslovna fotografija: Filip Šobot

Podeli

Scroll to Top