Šarmantne marame ponovo su u modi, evo kako sve možete da ih nosite

Ne sećamo se kada se to tačno dogodilo, ali činjenica je da su se marame izrađene od svile ili najfinijeg pamuka i viskoze vratile u modu na velika vrata. Najpre smo počeli da ih nosimo na glavi, potom i oko vrata, a sve češće imaju i ulogu letnjih topova. Bez obzira na to za koju ćete se opciju odlučiti, decentna marama će svakoj odevnoj kombinaciji dati potrebnu dozu retro šarma – bilo da se radi o poslovnom looku u kome dominiraju klasični komadi ili o smeloj odevnoj kombinaciji za večernji izlazak.
U skladu sa tim, marame su zauzele važno mesto i u novim kolekcijama aktuelnih modnih brendova, a po pravilu dolaze u paru sa efektnim šarama u jarkim bojama, sa jednostavnim linijama, retro dezenima i logotipovima. Mada možete da ih nosite na mnogo različitih načina, u nastavku vam donosimo tri najbolje verzije, a spremili smo vam i vodič za kupovinu.

NA GLAVI

Trend koji je bio aktuelan 70-tih godina savršena je opcija kada želite da bez mnogo truda dobijete outfit koji će biti primećen. Osim toga, ima i svoju praktičnu stranu, jer ispod marame možete da sakrijete prljavu kosu. Najbolje je da je nosite tako što ćete je presaviti napola i namestiti tako da je trougao sa zadnje strane, a potom vezati krajeve. Ukoliko ste dovoljno hrabre, maramu možete poneti i u stilu ruske babuške, kao što je to uradila Maria Bernand.

OKO VRATA

Ovo je najjednostavniji način da maramu uvrstite u svoj modni repertoar. Sve što treba da uradite jeste da je presavitete nekoliko puta i vežete u čvor. Najbolji deo priče jeste to što marama oko vrata odlično funkcioniše sa svim outfitima, bez obzira da li su poslovni, ležerni ili večernji.

MARAMA KAO TOP

Ako mislite da niste dovoljno hrabre da ponesete ovaj trend, pogledajte još jednom ove fotografije i videćete da su marame odlična zamena za letnje topove. Najlakši način da ih ponesete jeste da ih presavijete u trougao i vežete na leđima, a druga opcija je da maramu prebacite oko vrata, a potom i oko grudi i vežete u čvor na leđima (baš kao što je uradila Dunja Jovanić).

SHOPPING VODIČ

H&M,
cena: 1.199 din.
H&M,
cena: 1.199 din.
MASSIMO DUTTI,
cena: 4.490 din.
MASSIMO DUTTI,
cena: 6.290 din.
CALVIN KLEIN,
cena: 4.792 din.
TOMMY HILFIGER,
cena: 4.194 din.

Ovaj tekst originalno je objavljen na našem portalu 23. maja 2022. godine.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @weworewhat
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top