Ključni saveti za brži rast kose koji su potrebni svakoj ženi

Mada su različite verzije bob frizure obeležile nekoliko prethodnih sezona, mnoge žene i dalje maštaju o dugoj kosi punoj volumena. U jednu grupu spadaju one koje su prigrlile vladajući trend, pa sada nestrpljivo čekaju da njihov paž poraste makar do ramena, a nije mali broj ni onih kojima kosa raste mnogo sporije nego što bi želele. Činjenica je da brzna kojom će vam kosa rasti uglavnom zavisi od genetike, baš kao što je to slučaj i s gustinom i volumenom, ali način ishrane i pravilna nega mogu uticati na način na koji će se geni manifestovati. Zato vam u nastavku donosimo nekoliko trikova koji mogu ubrzati ovaj proces.

@pernilleteisbaek

KONZUMIRAJTE HRANU BOGATU GVOŽĐEM

Nivo gvožđa u krvi bitno utiče na rast i gustinu kose. Najbolji izvori gvožđa su piletina, ćuretina, govedina, orašasti plodovi, mahunarke, semenke, spanać, spirulina… Jako je važno da ove namirnice kombinujete sa onim koje su bogate vitaminom C jer je to jedini način da vaš organizam iskoristi gvožđe.

REŠITE SE STRESA I NESANICE

Nedostatak sna i stres bitno utiču na sve delove našeg organizma, pa i na kosu. Ne samo što usporavaju njen rast već mogu dovesti i do opadanja. Zato izbegavajte stresne situacije i priuštite sebi osam sati sna svakog dana.

@_jessicasky

MASAŽA KORENA KOSE

Masaže ne samo da su prijatne, već mogu vratiti u funkciju blokirane folikule dlaka i ubrzati rast kose. Sledeći put kada budete pod tušem, neka vaša masaža potraje neko vreme, jer će vam kosa biti zahvalna na tome. Kosu možete masirati kada je našamponirate ili na nju nanesete bazam, a možete i tek naon ispiranja.

PILING KOŽE GLAVE

Zdrava koža glave osnovni je preduslov za zdravu kosu koja će brzo rasti. Stoga je piling kože glave obavezni dodatak uobičajenoj nezi kose. Svakog jutra i večeri iščetkajte svoju kosu mekom četkom – osim što ćete stimulisati kožu glave, podstaći ćete i rast kose.

@gisou

PRAVILNO NEGUJTE KOSU

Pre nego što sledeći put posegnete za fenom, obavezno nanesite neki od preparata koji dlaku štiti od toplote. Takođe, trudite se da što češće sušite kosu prirodnim putem. Ukoliko se farbate i često tretirate svoje vlasi, potrebna su vam i hranjiva pakovanja, a najefikasnije rezultate pružaju proteinski tretmani za kosu.

Syoss Ketarin Heat sprej

Revlon Uniq One all in one tretman za kosu

Moroccanoil Perfenct Defence sprej

L’Oreal Paris Elseve Total Repair 5 maska za kosu

Macadamia Oil-Infused Nourishing Repair Leave-In proteinski tretman

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @constancearnoult
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top