Saveti za savršenu kožu tokom zime koji će vam sigurno biti od koristi

Tokom vikenda dočekali smo prve snežne pahulje, a naši alarmi da sačuvamo vlažnost kože tokom zimskih dana, automatski su se uključili. Kako bi izbegli da nam sneg i hladan vetar potpuno isuši kožu i samim tim je učini starijom, moramo se pridržavati strogih pravila i obratiti posebnu pažnju na hidrataciju našeg lica. Za vas smo izdvojili savete dr Paula Jarroda Franka, kozmetičkog dermatologa iz Njujorka koji kaže da se koža može sačuvati od hladnoće, uz njegove male trikove.
Za početak on savetuje dobar izbor hidratantne kreme, a osobe sa suvom kožom slobodno mogu da koriste i jače noćne kreme tokom dane. Oni koji su skloni aknama, nikako ne smeju da upotrebljavaju lagane emulzije za lice jer je njihovom licu neophodna dobra hidratacija. Pomade sa uljem grožđa, odličan su izbor za njih jer će sprečiti isušivanje, a dobra vlažnost je zagarantovana.
Pravilna nega kože tela, takođe je ključna. Mleka za telo sa Shea puterom su odlična, kao i ulja koja treba naneti na vlažnu kožu nakon tuširanja.
Upotreba hijaluronske kiseline za sve osobe koje su sklone borama, blagotvorna je. Nekoliko kapi ovog sastojka na mestima gde ste uočili bore naročito je važna tokom zime.
Kreme sa zaštitnim faktorom ne treba zaboraviti ni tokom hladnih dana, naročito ako odlučite da odete na zimovanje. Tada su vašem licu nephodne pomade sa SPF 30.
Ono što treba izbegavati jesu pilinzi, a naročito oni koji sadrže glikolnu i salicilnu kiselinu jer isušuju kožu. Njih možete da stavite svega nekoliko puta mesečno i to samo u slučaju da imate masnu kožu, a osobama sa suvom kožom dr Paul preporučuje da za dubinsko čišćenje koriste aparate poput Clarisonic-a.
Ako želite blistav ten, trebate da obratite posebnu pažnju i na šminku koju koristite. Da biste izblegli da vam se vidi crvenilo na licu koristite prajmere koji u sebi imaju zelene tonove. Potrudite se da izaberete puder koji vam odgovara u potpunosti, a umesto rumenila u prahu odlučite se za tečna.

Podeli

Scroll to Top