Saznajte kakve sve rezultate možemo postići upotrebom botoksa

Najpopularniji anti-age tretman, ali istovremeno i onaj prema kome postoji najviše predrasuda, svakako je botoks. Ukoliko razmišljate o tome da li da se prepustite ovom tretmanu podmlađivanja ili razmišljate kada je pravo vreme za „prve ubode“, trebalo bi da znate da je to indivudualna stvar. Ipak, najveći broj stručnjaka smatra da je u najvećem broju slučajeva, botoks pre dvadeset i pete godine, nepotreban. Supstanca koju nazivamo botoks jeste botulinum tipa A. On privremeno blokira receptore nerava koji pokreću mišiće lica, tako sprečava njihovu kontrakciju i mimiku koja pravi bore.
Tretman ubrizgavanja botoksa traje tek petnaest minuta, što je njegova velika prednost, a nakon tri dana primetićete da grimase koje su stvarale bore više nećete moći da pravite. Međutim, potpuni efekat primetićete tek dve nedelje nakon tretmana. Rezultati obično traju između četiri i šest meseci.
Pre nego što se odlučite za tretman trebalo bi da znate da botulin tipa A deluje samo na mimične bore, a ne i na one nastale prirodnim starenjem kože ili dejstvom sunca. Zato je on pravi tretman za one koji se veoma izražajno mršte, smeju, čude… Stručnjaci još nisu saglasni oko toga da li ga treba primenjivati preventivno pre nego što se bore pojave, ili tek nakon toga. Dok jedni smatraju da je neophodno dopustiti licu da razvije punu mimiku i da prerano ubrizgan botoks može učiniti lice starijim, drugi misle da se ranom upotrebom može u potpunosti sprečiti nastanak mimičkih bora.
Sve je popularniji takozvani mezobotoks, odnosno razblaženi botoksa koji se mezoterapijskom tehnikom ubrizgava minijaturnim iglama u zone lica, vrata i dekoltea. Predviđen je za žene koje žele više mimike a manje bora, ili za mlađe osobe koje se protiv starenja kože lica bore preventivno. Druga mogućnost je baby botoks, kada se bockanje vrši u manjim, posebno određenim dozama i na posebno određenim mestima.
Osim što nam može pomoći u otklanjanju neželjenih bora, botulin tipa A je jako efikasan i ukoliko želimo da se rešimo prekomernog znojenja dlanova. S nekoliko uboda možete rešiti ovu brigu.
Zahvaljujući botoksu možete ulepšati i vaš osmeh. Naime, svi oni koji smatraju da im se gornja usna isuviše podiže prilikom smeha i potpuno otkriva desne, ciljanim ubrizgavanjem botoksa mogu spustiti usne i tako osmeh dobija prirodniji i nežniji izgled.
Potoji i takozvani nefertiti lift – tretman koji se izvodi ubrizgavanjem botoksa duž linije vilice i ispod nje, pa se na ovaj način opušta mišić koji se proteže od lica, duž vrata, do gornjeg dela grudi. Na ovaj način dobija se zategnutiji vrat sa manje bora.
Zahvaljujući ovoj čudotvornoj supstanci može se čak i oblikovati lice. Naime, ciljanim ubrizgavanjem botoksa može se postićo bolja simetrija lica, a ujedno i lepši izgled.
Pre nego što se odličite na ovaj tretman budite sigurni da se prepuštate rukama iskusnog lekara, jer smo svi svedoci neželjenih rezultata nakon upotrebe botoksa.

Foto: credit.com

Podeli

Scroll to Top