Scripting je najnovija metoda za manifestiranje koju TikTokeri obožavaju

Mada smo na TikToku do sada uglavnom otkrivali nove beauty proizvode i trendove, u poslednjih nekoliko meseci ova društvena mreža postala je odličan izvor metoda za manifestiranje koje svoje uporište imaju u New Age filozofiji. Tako smo na kraju prošle i samom početku ove godine imali pravu poplavu saveta za izradu digitalnih vision boardova, januar je protekao u znaku Lucky Girl sindroma, a februar nam je doneo novi trend – scripting.
Za popularizaciju ove metode ponovo je najzaslužnija 22-godišnja Laura Galebe, beauty i lifestyle influenserka iz Njujorka koja je prva objavila i video o Lucky Girl sindromu. Ona je u nedavnom video klipu otkrila da ovu metodu praktikuje od 2020. godine i da se mnogo puta uverila u njene rezultate.

Šta je scripting?

Scripting, odnosno pisanje scenarija, jeste metoda za manifestovanje željene stvarnosti koja podrazumeva da zapišete kakav bi život želeli da živite, ali u prošlom vremenu. Dakle, kao da se ono što želite već dogodilo i da sada pišete memoare. Prilikom pisanja novog scenarija vašeg života jako je važno da što detaljnije opišete sve segmente nove stvarnosti (ljubav, međuljudski odnosi, finansije, karijera…). Izbegnite opšta mesta i rečenice, poput: Ja sam uspešan/a u poslu. Umesto toga napišite vaš specifičan cilj, kao što je: Dobio/la sam unapređenje i moje kolege me cene.
Oni koji podržavaju ovu metodu tvrde da je ovo moćan pisani oblik vizualizacije koji itekako može da vam pomogne u procesu manifestovanja. Pisanje važnih životnih ciljeva pomaže vam da steknete jasnoću o tome šta tačno želite. Upravo zbog toga važno je da što detaljnije opišete svoje želje i da tokom tog procesa probudite u sebi emocije koje ćete imati kada ih ostvarite. Inače, mnoga naučna istraživanje iz oblasti neurologije odavno su dokazala da vizualizacija željene stvarnosti pokreće neurone u podsvesnim delovima našeg mozga tako da kasnije filtriramo neželjene informacije i tražimo mogućnosti da ostvarimo svoje ciljeve.

Kako možemo da praktikujemo ovu metodu?

Nakon što napišete novi scenario vašeg života potrebno je da preduzmete svakodnevne akcije kako biste ostali fokusirani na svoje ciljeve. U skladu sa tim, Laura Galebe preporučuje da vodite dnevnik. To podrazumeva da svakodnevno zapisujete kako bi izgledao taj dan u vašem životu da ste ostvarili svoje ciljeve. Dakle, za razliku od prvobitne priče u kojoj opisujete kako želite da izgleda vaš život, u svakodnevnu praksu bi trebalo da uvedete zapisivanje kako bi izgledao taj dan da su vaši ciljevi već ostvareni. Na ovaj način, ostajete fokusirani na svoje ciljeve, a budućnost koju priželjkujete postaje sve stvarnija bez obzira na to što će vam se možda u početku živiti da su vaše želje nedostižne.
Drugi TikTokeri koji pratikuju scripting tvrde da im meditacija takođe pomaže da ostanu fokusirani na ciljeve. Dovoljno je da u tihom prostoru sednete u turski sed ili legnete na leđa i fokusirate se na disanje sve dok se potpuno ne opustite i ne dovedete sebe u stanje bez misli. Tada se prepustite mašti i vizualizujte željenu budućnost sve do najsitnijih detalja.

Zaključak

Bez obzira na to da li spadate u osobe koje praktikuju tehnike za manifestovanje ili ste protivnik ovih metoda, imajte na umu da je zapisivanje ciljeva prvi korak ka njihovom ostvarenju koji praktikuju svi uspešni ljudi. Pored toga, opisivanje života kakav biste voleli da živite može vam pomoći da shvatite šta stvarno želite, ali i da steknete uvid u to koje bi promene trebalo da napravite da biste ostvarili svoje snove.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @kaesutherland
Foto: Instagram

Podeli

Scroll to Top