Sedam filmskih naslova za devojke koje vole modu

Kada je reč o filmskoj čaroliji, kostimografija je oduvek igrala značajnu ulogu. U stvaranju nezaboravnih likova, styling pomaže da se definiše njihov karakter, a često služi i kao dodatni sloj prirovedanja. Dakle, moda i film oduvek su bili dobra kombinacija. Ako spadate u gledaoce koji u filmskim projekcijama pronalaze inspiraciju za vlastite odevne kombinacije sigurno ćete uživati u narednih sedam naslova koje smo izdvojili za vas.

An Education (2009)

1p fm 27615

Glavna junakinja Jenny, čiju ulogu tumači Carey Mulligan, nalazi se na životnoj prekretnici jer mora da izabere između obrazovanja na Oxfordu i veze sa starijim harizmatičnim muškarcem. Radnja je smeštena u rane šezdesete godine prošlog veka, a radnja prati odrastanje ove devojke i kroz njenu stilsku transformaciju.

Annie Hall (1977)

2p fm 27615

Ovaj film Woodyja Allena u kome glavnu ulogu tumači Diane Keaton još jednom je pokazao da žene mogu da budu seksipilne u muškim odelima. Zato je on, osim po neobičnoj priči, postao kultno ostvarenje i zbog odličnih kostima.

Clueless (1995)

3p fm 27615

Alicia Silverstone je šarmantna, ali površna Cher Horowitz, dok je Stacey Dash pripala Dionne Devenport. Tinejdžerke sa Beverli Hilsa opsednute su modom, a kroz njihove avanture videćete i mnoge oglične dizajnerke komade.

Funny Face (1957)

nas p fm 27615

 

 

Šarmantna Audrey Hepburn tumači lik stidljive Jo. Ona je administrativna radnica koju otkriva modni fotograf i uskoro će se naći na modnim pisata u Parizu na kojima će nositi modele najprestižnijih dizajnera tog vremena.

Heathers (1988)

5p fm 27615

Winona Ryder, Shannen Doherty i Christian Slater, glavne su junakinje ove kultne komedije. Popularne devojke u srednjoj školi prirediće vam pravu malu modnu avanturu.

Klute (1977)

6p fm 27615

Jane Fonda kao Bree Daniels u ovom ostvarenju glumi high-class prostitutku koja želi da postane glumica. Njen ormar sadrži komade koje je svaka devojka tokom sedamdesetih godina želela da poseduje, a način na koji glavna junakinja nosi kostime je neodoljiv.

Marie Antoinette (2006)

7p fm 27615

U filmu Sofie Coppole o kraljici Mariji Antoaneti osim u uzbudljivoj priči, uživaćete i u jedinstvenim kostimima. Antoaneta je bila poznata kao dama koja obožava skupocene toalete, a one su u ovom ostvarenju verodostojno predstavljene.

Podeli

Scroll to Top