Sedam ključnih saveta za savršene obrve

Top-model i glumica Cara Delevingne vratila je, pre nekoliko godina, trend prirodnih i gustih obrva koje stavljaju naglasak na oči, čineći pogled zavodljivim i prodornim. Ova moda nije se pokazala kao prolazna pa i danas žene žude za upečatljivim obrvama istaknutog luka koje, kad su negovane, izgledaju apsolutno savršeno. O važnosti pravilnih obrva ne treba mnogo govoriti. One su okvir lica te im je važno posvetiti pažnju. Gotovo da ne postoji žena koja bar jednom u životu nije preterala sa čupanjem obrva i istanjila ih više nego što je trebalo, ali čak i ako ne spadate u ovu grupu, pravi saveti su uvek dobrodošli. Zato vam prenosimo mišljenja najvećih svetskih stručnjaka za obrve o tome kako dobiti oblik iz snova.

Odredite oblik vaših obrva
Tonya Crooks tvrdi da svako ima svoj jedinstveni oblik obrva:
– Postoje tri oblika obrva. Dve vrste luka i ravne obrve. Zato je najvažnije da prvo odredite koji je vaš oblik. Ukoliko dugo čupate obrve i ne možete da se setite prirodnog oblika, pogledajte stare fotografije.

Budite pažljivi prilikom šišanja obrva
Robin Evans smatra da je jako važno skratiti obrve, ali u tome moramo da budemo vrlo pažljive.
– Skratite samo najduže dlake, to je jedino što vam je potrebno.

Vodite računa prilikom čupanja
– Razmislite dva puta, da li je čupanje obrva zaista tako jednostavno? Ne postoji ništa preciznije nego što je čupanje obrva, a svaka dlaka veoma je važna za celokupan oblik. Ako počupate samo jednu dlačicu više, možete sve upropastiti – kaže Sania Vucetaj.

Izbegavajte ogledala koja uvećavaju
– Možda ste iznenađeni zbog ovoga jer čupanje obrva zahteva preciznost, ali korišćenjem ogledala koje uvećavaju nemate dobru perspektivu jer ste skoncentrisani samo na jednu regiju. Naravno, ovo ne važi za žene koje imaju oslabljeni vid.

Potrudite se da izaberete pravu boju olovke
– Ukoliko koristite olovku za popunjavanje praznina, jako je važno da izaberete pravu nijansu. Birajte onu koja je najsličnija vašoj prirodnoj boji kose, a jako je važno da znate da li vaše vlasi imaju crveni ili zlatni podton – kaže Elke Von Freudenberg.

Kombinujte proizvode
– Kada praznine popunite olovkom, pročešljajte obrve providnom maskarom i dobićete potpuno prirodan izgled – dodaje Elke Von Freudenberg.

Zaobiđite kreme
– Koliko god da volimo da mažemo naša lica kvalitetnim kremama, područje oko obrva treba izbegavati, jer pomade usporavaju rast dlačica – kaže Sania Vucetaj.

Foto: @blaancapadilla

Podeli

Scroll to Top