Sedam poslovnih kombinacija koje želimo da isprobamo ovog meseca

Po prognozama meteorologa hladni dani su iza nas, ali će i sledeći mesec obeležiti smena sunca i oblaka zbog kojih komadi za prelazni period i dalje imaju glavno mesto u našim ormarima. Slojevito odevanje svakako će ostati neizbežno na kraju marta i početku aprila, što nam ostavlja mogućnost da izrazimo kreativnost u kombinovanju garderobe različitih krojeva i tekstura. Mada prolećni dani nekad mogu biti izazov kada je reč o poslovnim outfitima, poslednjih desetak godina pravila odevanja u kancelarijama bitno su se promenila, te u sve većem broju kompanija vlada smart casual dress code. Pomeranjem granica ostavljeno je dovoljno prostora za sve kreativnije i privlačnije outfite u kojima su, osim dobro poznatih klasika poput odela i belih košulja, važno mesto zauzeli i vodeći modni favoriti sezone.

Početak proleća uvek donosi povratak laganijim tkaninama i raskošnijim trendovima koje ćemo lako implementirati i u poslovne outfite. Igra silueta i klasičnih krojeva, zemljanih tonova i trendi detalja još jednom će biti savršena formula za smart casual lookove koji su primereni za poslovno okruženje, a istovremeno su i atraktivni. I dok su prolećne kolekcije brendova istakle nove modele pantalona, džempera i blejzera, trenč mantila i cipela, koji će odigrati ključnu ulogu u našoj poslovnoj capsule kolekciji, mi vam u nastavku donosimo dozu inspiracije za outfite koji izgledaju neverovatno dobro, a pogodni su za prelazni period.

Crno odelo

Crno odelo je večiti simbol poslovnih outfita pa sa ovim izborom ne možete da pogrešite. Kada želite da izgledate chic, birajte modele sa oversized blejzerom i wide-leg pantalonama i ponesite ih uz patike.

Ključni komadi

Sve bež nijanse

Postoji nešto privlačno u svetlim tonovima bež boje zbog čega outfiti u ovom koloritu uvek izgledaju prefinjeno i skupo. U skladu sa tim, ovo je kombinacija u kojoj ćete izgledati atraktivno i moderno, ali ne na ušrb udobnosti.

Ključni komadi

MASSIMO DUTTI,
cena: 34.990 din.

Monohromatski stajling

Outfit u sivoj boji još jedna je dobra opcija, posebno u danima kada nemate mnogo vremena da razmišljate o garderobi. Već smo vam mnogo puta pisali o tome da monohromatski stajlinzi uvek izgledaju uglađeno i elegantno, a ova kombinacija najbolji je dokaz za to.

Ključni komadi

Jeans i bela košulja

Verujemo da ste mnogo puta do sada nosili farmerke i belu košulju na poslu, ali ne na ovaj način. Zato vam predlažemo da sledeći put ne igrate na sigurno i da ponesete raskopčanu košulju preko majice. Ukoliko je ova opcija previše casual za vaše radno okruženje, uvek možete da zakopčate košulju dok ste u kancelariji.

Ključni komadi

All black everything

Ovo je još jedan odličan stajling sa jeansom, ali ovog puta u crnoj boji. Iako se ova kombinacija uglavnom vrti oko farmerica, ona je i dalje uglađena i pogodna za poslovno okruženje.

Ključni komadi

Sivo odelo

Mi smo se bukvalno zaljubili u sve u vezi sa ovim outfitom – od savršenog odela, preko ležerno prebačenog džempera do crnih baletanki.

Ključni komadi

Džemper + pantalone

Tanko pletivo i pantalone jedan su od najsigurnijih izbora za prolećne poslovne stajlinge, a kada želite da izbegnete monotoniju, izbegnite uobičajne krojeve i birajte ne tako očekivane modele.

Ključni komadi

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @anoukyve, @josefinehj
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top