Sedam savršenih knjiga za plažu koje nećete moći da ispustite iz ruku

I ovog leta glasamo za čitanje na plaži! To je idealan način da, u miru i bez obaveza, pročitamo sve one knjige za koje nismo imali vremena tokom godine, ali i da „ubijemo“ vreme dok pokušavamo da pocrnimo. Od uzbudljivih trilera do ljubavnih drama, izdavačke kuće su i ovog puta pripremile mnogo zanimljivog štiva za plažu. A mi smo napravili miks novih i starih izdanja koje vam preporučujemo! Izaberite najbolje u zavisnosti od vaših afiniteta.

# Shantaram, Gregory David Roberts

1p kp 11715

Zaljubite se u Indiju i sve nijanse Bombaja kroz ovo slavno delo Gregoryja Davida Robertsa koje označava „Čoveka Božjeg mira“. Knjiga će vas upoznati sa stvarnim životom u siromašnim četvrtima odnosno slamovima koje je doživeo retko koji zapadnjak. Obuhvata druženje sa prosjacima i gangsterima, prostitutkama i svecima, kao i „turističko“ razgledanje tržnica ljudi i pušionica opijuma.

# Na odmoru, Emma Straub

2p kp 11715

Jedna porodica i njeni pridruženi članovi. Dve sedmice na čarobnoj Majorci. Ali, šta sve može poći po zlu? Koje će tajne isplivati na površinu? I gde će se pronaći radost? Bestseler Emme Straub, roman je o kojem su u New York Times Book Reviewu napisali:
– Divno napisano… Kad okrenete poslednju stranicu osećate ćete se baš kao nakon godišnjeg: zahvalni zbog putovanja, ali tužni jer je ono gotovo.
Verujte nam na reč, idealno štivo za letnju dokolicu!

# Sva svetlost koju ne vidimo, Anthony Doerr

3p kp 11715

Međunarodna književna senzacija prvo je što ćete pročitati o ovom romanu.
Marie-Laure, slepa šetogodišnjakinja beži iz Pariza sa svojim ocem pred nacistima, koji čuva ukleti dijamant kako ne bi pao u ruke neprijatelju. Werner, talentovano siroče, postaje član Hitlerovog podmlatka, prolazi kroz rat, a put mu se ukršta sa onim Marie-Laure.
Roman je uvršten među finaliste National Book Awarda za 2014.

# Svet leda i vatre, Džordž R. R. Martin

4p kp 11715

Ako niste gledali „Igru prestola“, svakako morate da pročitate zbog čega su svi toliko zaluđeni ovom serijom. Imate vremena, jer nova sezona dolazi tek sledeće godine na proleće.
Ova bogato opremljena knjiga – sa više od sto sedamdeset originalnih ilustracija u boji – predstavlja sveobuhvatnu istoriju Sedam kraljevstava i pruža žive opise epskih bitaka, ljutih suparništava i smelih buna iz kojih su proistekli događaji opisani u romanima iz ciklusa „Pesma leda i vatre“ i prikazani u televizijskoj seriji „Igra prestola“.

# Osmeh za svaki dan, Jelica Greganović

5p kp 11715

Ova knjiga nudi više od neobuzdanog smeha – umeće da se živi život, svaka njegova sekunda. Živeti i smejati se neobuzdano i glasno zadaci su koji ne mogu da se odlože za kasnije.
– Što ja volim emancipaciju, prosto je obožavam. Moje pretkinje za emancipaciju čule nisu, zato su rmbale kao robovi vascelog života, a onda je jedna od mojih baka načula da tako nešto postoji i odlučila da to u svoje dobro iskoristi. Završila je učiteljsku školu i od tada je em radila kao učiteljica, em rmbala kao i sapatnice iz druge rečenice.

# Voli me, Dž. Kener

6p kp 11715

Poslednji deo trilogije koja je osvojila ženska srca širom sveta. Privlačan, moćan i samouveren, Dejmijen Stark oduvek je dobijao sve što poželi. Onda je poželeo nju. Niki Ferčajld bila je žena iz snova i jedina koja je otkrila da se iza maske hladnog i nemilosrdnog milijardera krije nežna duša željna utehe. Međutim, nezaustavljivi plamen žudnje koji je rastao sa svakim novim dodirom samo naizgled je izlečio njihove ožiljke iz prošlosti. Ispod Dejmijenove potrebe za dominacijom i dalje leži kraljevstvo mračnih tajni i izneverenog poverenja, a njegova bolna uspomena iz detinjstva nije dugo ostala sakrivena…

# Hrono ishrana za početnike, dr Ana Gifing

7p kp 11715

Da li ste znali da ne morate da se izgladnjujete da biste se rešili viška kilograma? Dovoljno je samo da bazirate svoju ishranu na pravilnoj kombinaciji namirnica i da uvek jedete svoje obroke u određeno vreme. Jednostavno, zar ne?
U ovoj knjizi su objašnjeni svi metabolički procesi, jednostavnim jezikom. Specijalista dr Ana Gifing vam predstavlja samu srž i filozofiju hrono ishrane, baziranu na iskustvu sa 60 000 pacijenata centra dr Gifing, kako u Srbiji, tako i u regionu. Hrono ishrana nije dijeta. Hrono ishrana je stil života i najkvalitetniji program hrono ishrane koji odgovara svakom pojedincu!

Podeli

Scroll to Top