Sedam stvari koje bi trebalo da znate pre nego što odlučite da ošišate šiške

Početak jeseni obično je period kada razmišljamo o šiškama na koje se mnogo lakše navikavamo u hladnim danima nego tokom leta kada se brže prljaju ili se zbog znoja i pojačanog lučenja sebuma lepe za čelo. U skladu sa tim, u ovo doba godine šiške postaju jedan od omiljenih hair trendova pa ni 2022. nije izuzetak. One su uvek dobar trik kada želimo instant osveženje već postojeće frizure, stoga nas ne čudi što je veliki broj influenserki odlučilo da svet ove sezona posmatra kroz šiške.

Opcija ima mnogo – od ravnih šiški koje u kombinaciji sa dugačkim bobom stvaraju šarmantni francuski look, curtain šiške u paru sa loknama inspirisane sedamdesetim godinama ili jednostavne za održavanje duge šiške koje možete nositi i na stranu. Prilikom izbora odgovarajuće verzije najvažnije je da je prilagodite obliku lica i prirodnoj teksturi kose, ali pre nego što se odlučite na promenu frizure trebalo bi da znate nekoliko stvari.

• Jako mali broj žena ima sreću da se probudi sa fenomenalnim šiškama jer one obično zahtevaju svakodnevno stilizovanje. Zato budite spremni da ujtru izdvojite vreme za oblikovanje šiški. Ovo je posebno važno za devojke sa kovrdžavom kosom, kojima će trebati i odgovarajući preparati.

• Redovni odlasci kod frizera biće obavezni. Ako se odlučite za nešto dužu varijantu znajte da ćete na svake 2 do 3 nedelje morati da posećujete frizerski salon dok će za kraće šiške biti dovoljno da ih šišate jednom mesečno.

• Ukoliko imate dugu kosu dobro razmislite da li je to promena koju zaista želite. Kada jednom ošišate šiške više nema povratka, a ukoliko nećete da kratite kosu, možda ćete morati da čekate godinama da izrastu do dužine koju trenutno imate.

• Uvek je najbolje da najpre isprobate takozvane curtain bangs odnosno šiške koje su duže i stepenaste, a nose se sa razdeljkom na sredini. Pošto su duže od klasičnih šiški, možete da ih nosite i iza uha.

• Birajte opciju koja odgovara vašem obliku lica i teksturi kose i znajte da određene verzije šiški mogu da naglase neke delove lica. Tako duže šiške mogu skrenuti pažnju na jagodnične kosti ili nos, ali mogu i vizuelno da skrate dugačno lice. Suprotno tome, šiške na stranu vizuelno izdužuju zaobljeno lice. Ako razmišljate o kratkim šiškama, znajte da one dobro stoje samo ženama sa ovalnim, srčanim ili okruglim licem.

• Pre nego što odete kod frizera uradite domaći zadatak, tačnije pregledajte fotografije poznatih osoba koje nose šiške, a pre svega onih koje imaju oblik lica sličan vašem. Pre konačne odluke, obavezno se konsultujte i sa frizerom, koji će možda bolje od vas znati koja će opcija najbolje funkcionisati.

• Istina je da zahtevaju malo više pažnje, ali sa druge strane, šiške vam mogu olakšati život, naročito u danima kada želite da preskočite pranje kose. Umesto cele kose uvek možete oprati samo šiške i tako produžiti vreme između dva pranja.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @leiasfez
Foto: Instagram

Podeli

Scroll to Top