Serije i filmovi koji nas ovog januara čekaju na streaming platformama

Verujemo da ste period od Nove godine do Božića iskoristili za gledanje bar jedne serije ili filma, koji su se dugo nalazili na vašoj must watch listi ali nekako nikad niste imali dovoljno vremena da ih pogledate. Možda ste se tokom slobodnih dana podsetili i starih dobrih prazičnih klasika ili porodičnih filmova za sve generacije, koji su vas vratili u detinjstvo. Svejedno je kom taboru pripadate, imate još malo vremena da pogledate planirane naslove, jer nas ovog meseca očekuje nekoliko uzbudljivih premijera na streaming platformama koje su vredne pažnje.

PIECES OF A WOMAN

Film u režiji Kornéla Mundruczóa, a po scenariju Kate Wéber, premijerno je prikazan na Filmskom festivalu u Veneciji, a od 7. januara dostupan je i na Netflixu. Porodična drama dobila je pozitivne kritike, a nisu izostale ni pohvale glavnim junacima – Vanessi Kirby i Shiu LaBeoufu. Njih dvoje u filmu glume par koji gubi tek rođenu bebu što ostavlja duboke emotivne posledice na oba partnera, koji postepeno počinju da se udaljavaju. Dok se Martha (Vanessa Kirby) povlači u sebe, Sean (Shia LeBeoufu) počinje da konzumira kokain i, na nagovor advokatice, odlučuje da tuži babicu koja je porađala njegovu ženu.

KORMORAN STRAJK: SMRTONOSNO BELA

Druga sezona uzbudljive detektivske serije ponovo udružuje Cormorana Strikea i njegovu partnerku Robin Ellacott u rešavanju novih misterija. Kada im mladić koji pati od psihoze Billy kaže da je bio svedok ubistva dečaka, njih dvoje kreću u potragu za izveštajima o udavljenom detetu. S druge strane, u njihovu kancelariju dolazi i političar, koji želi da se istraži Billyjev brat Jimmy, koji ga ucenjuje. Dok Robin i Strike pokušavaju da shvate kako su ova dva slučaja povezana, čitava priča ponovo će biti začinjena njihovim emotivnim životom. Serija će početi da se prikazuje 21. januara na HBO Go platformi.

SAVRŠENA LAŽ

Ako vam kažemo da glavne uloge u filmu igraju Helen Mirren i Ian McKellen verujemo da vam je odmah jasno da je reč o odličnom ostvarenju. Profesionalni prevarant Roy Courtnay (McKellen) putem interneta upoznaje dobrostojeću udovicu Betty McLeish (Mirren) i namerava da joj oduzme svu životnu ušteđevinu. Dok mu Betty otvara vrata svog doma i života, Roy se iznenađujuće dobro brine za nju, pretvarajući se da je ono što nije. Uveren je da će njegov prevarantski plan i ovog puta biti uspešan, međutim, ova naizgled jednostavna prevara ubrzo se pretvara u nešto daleko kompleksnije. Ovaj napeti triler premijerno će biti prikazan 24. januara na HBO Go platformi.

EUFORIJA: SPECIJAL

Kao što svi dobro znamo, omiljena HBO serija Euforija ima dve nove specijalne epizode, u kojima prati život glavih junakinja nakon njihovog rastanka. Prva epizoda odvija se tokom proslave Božića i prati Rue (Zendaya) koja se još uvek oporavlja nakon što ju je Jules (Hunter Schafer) ostavila na stanici. Druga epizoda prati Jules koja se, tokom božićnih praznika, priseća protekle godine. Ako još niste pogledali prvu epizodu ovog specijala, nemojte da je propustite, a druga će biti dostupna od 25. januara.

THE DIG

Drama The Dig inspirisana je istoimenim romanom Johna Prestona, a naslovne uloge tumače Carey Mulligan i Ralph Fiennes. Radnja je smeštena u 1939. godinu, kada Basil Brown (Fiennes) pronalazi neverovatno istorijsko otkriće na zemlji bogate udovice Edith Pretty (Mulligan). Dok oni uz pomoć arheološkinje Peggy Preston (Lily James) i radnika Stuarta (Johnny Flynn) vrše iskopavanja, rat postaje sve realniji i utiče na njihove živote i emocije koje se rađaju tokom zajedničkog rada. Ovo je divna drama o besmislenosti ratovanja, koja će 29. januara imati premijeru na Netflixu.

PENGUIN BLOOM

Još jedna Netflixova drama, nastala prema istinitom događaju, premijerno će biti prikazana 27. januara. Zaplet počinje kada glavna junakinja Samantha Bloom (Naomi Watts) sa suprugom i njihovo troje dece odlazi na odmor gde doživljava nesreću nakon koje ostaje paralisana. Dok se bori s depresijom, njena deca donose kući ranjenu bebu svraku koju su pronašli. Promatrajući crno-belu pticu, Samantha se povezuje s njom i istovremeno započinje proces sopstvenog emocionalnog isceljenja. Pengium Bloom je neverovatna priča o porodinoj ljubavi i nadi koja postoji čak i kada se čini da se sve izgubljeno.

Naslovna fotografija: Instagram (@lenaterlutter)

Podeli

Scroll to Top