Serije inspirisane instinitim pričama koje smo gledali ove godine

Postoji nešto privlačno u serijama inspirisanim instinitim događajima zbog čega ih gledamo sa većom ozbiljnošću i dajemo im veću vrednost. Psiholozi tvrde da je razlog tome to što se lakše identifikujemo sa junacima kada znamo da su oni stvarno postojali i da su im se prikazani zapleti zaista dogodili. Možda su upravo zbog toga neke od najgledanijih serija u 2022. bile upravo one koje su zasnovane na istinitim pričama, a mi smo ovog puta napravili retrospektivu naših omiljenih naslova. Ukoliko ste ih propustili, predstojeći praznici su odlična prilika da nadoknadite gradivo.

INVENTING ANNA

Priča o Anni Sorokin, odnosno Anni Delvey, već godinama puni novinske stupce, a u martu ove godine dobila je i prvu ekranizaciju. Za one koji ne znaju, reč je o Ruskinji Anni Sorokin, koja se u Njujorku od 2013. do 2017. uspešno pretvarala da je bogata nemačka nasledica Anna Delvey i obmanjivala banke, hotela i pripadnike društvene elite. Mada postoje oni koji tvrde da je priča isuviše romantizovana, svakako ne bi trebalo da je propustite.
Serija je dostupna na plarformi Netflix.

THE WATCHER

Ako ste ikada razmišljali o tome da postavite sigurnosne kamere, ova serija će vas sigurno ubediti u to. Priča prati mladi bračni par koji se seli u kuću iz snova, koji vrlo brzo postaje najgori košmar. Naime, oni počinju da dobijaju zlokobna anonimna pisma te donose čvrstu odluku da saznaju ko je izvesni Watcher. U skladu sa tim kreću u razotkrivanje identiteta svojih komšija i shvataju da apsolutno nikome ne mogu da veruju.
Serija je dostupna na plarformi Netflix.

DAHMER

Ako vam je nekim čudom ova jeziva istinita priča, o kojoj je internet dugo brujao, promakla, reč je o ekranizaciji monstruoznog serijskog ubice osuđenog na 15 vezanih doživotnih robija zbog ubistava 17 muškaraca i dečaka u Milvokiju u periodu od 1978. do 1991. Serija je opsela nemali broj gledalaca, ali i pokipala negativne kritike na račun presirove ekranizacije Jeffreyevog iživljavanja nad mrtvim telima žrtava, kao i zbog činjenice da je Netflix odlučio da profitira od tuđe tragedije pri tome zaobilazeći kontaktiranje porodica preminulih i dobijanje njihove saglasnosti za ekranizaciju. Međutim, i pored toga, već je najavljeno snimanje druge i treće sezone.
Serija je dostupna na platformi Netflix.

THE DROPOUT

Verujemo da se neki od vas sećaju novinskih natpisa od pre nekoliko godina kada je razotrivena prevara mlade Elizabeth Holmes, koju su prethodno nazivali Steveom Jobsom svoje generacije. Zahvaljujući njenom navodnom izumu – revolucionalnom testiranju krvi, kompanija Theranos je u jednom trenutku vredela 9 milijardi dolara, da bi se vrlo brzo ispostavilo da je sve bila vrhunska farsa. Intrigantnu prevarantkinju u seriji glumi Amanda Seyfield.
Seriju možete gledati na platformi Hulu.

BAD VEGAN: FAME. FRAUD. FUGITIVES

Serija prati priču Sarme Melngailis, koja je jedno vreme bila najpoznatija veganka na svetu, posvećena širenju ovog koncepta ishrane. Ona je imala restoran u Njujorku koji su posećivale brojne slavne ličnosti, a onda je na internetu upoznala Anthonyja Strangisa, koji joj je promenio život. Posle niza sumnjivih okolnosti, njih dvoje su uhapšeni, a detalje ćete saznati u ovoj Netflixovoj seriji.

WE CRASHED

Ovo je uzbudljiva prića o usponu i padu kompanije WeWork i njenih čelnih ljudi – Rebeke i Adama Neumanna. Njihiv startup jedno vreme važio je za najuspešniju priču u Silikonskoj dolini da bi je raskalašni lifestyle ovog para i njihova ljubavna priča potpuno dokrajčili. Osim zbog uzbudljive radnje, ovu seriju ćemo pratiti i zbog glavih glumaca – Anne Hataway i Jareda Letta.
Seriju možete gledati na platformi Apple TV+.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: Instagram (@martynaszalacka)

Podeli

Scroll to Top