Serije o jakim ženama koje poslednjih nedelja privlače veliku pažnju

Poslednji mesec u godini samo što nije počeo, temperature su počele da padaju ispod nule, a kao i svaki put u ovom periodu, omiljeni hobi postaje nam gledanje serija na streaming platformama. Ako tome dodamo i da nas lekari poslednjih nedelja konstantno upozoravaju da je zbog novog talasa koronavirusa najpametnije da slobodno vreme provodimo kod kuće, bindžovanje je jedan od najboljih načina da provedemo nedelju kod kuće. Izbor serija koje nam se nude na vodećim platformama zaista je impresivan, a među novim naslovima posebnu pažnju privukle su nam priče s jakim ženskim likovima o kojima se poslednjih dana najviše govori. U nastavku vas čeka naša lista must watch naslova, a na vama je samo da izaberete pravi i da se ušuškate ispod toplog ćebenceta.

THE CROWN
Netflix

Serija The Crown već nekoliko godina privlači veliku pažnju publike, a posebno je intrigantna četvrta sezona u kojoj su u fokusu princeza Diana i princ Charlesa, tačnije svi detalji njihove veze od trenutka kada je kraljevska porodica odlučila da je vreme da tadašnji naslednik krune pronađe dostojnu suprugu. Mada već dobro znamo kako je izgledala ova tragična ljubavna priča, kao i u svim drugim sezonama serije The Crown, publiku očekuje niz iznenađenja i iznošenje manje poznatih činjenica o glavnim junacima. Da li je Diana zaista imala poremećaj u ishrani, kada je saznala za Charlesovu aferu s Camillom Parker Bowles i da li je bivši kralj Edward zaista kraljici dao pisma u kojima mu Charles priča o Camili, samo su neka od pitanja na koja ćemo dobiti odgovore.

THE QUEEN’S GAMBIT
Netflix

Još jedna Netflixova serija o kojoj se priča donosi fiktivnu priču o devojci Beth Harmon, koja 60-tih godina pokušava da osvoji titulu Veliki majstor šaha. Beth je odrasla u sirotištu, gde je provodila dane igrajući šah i postala čudo od deteta – genijalka koja s lakoćom pobeđuje sve protivnike. Njen cilj je da postane najbolji šahista na svetu, ali na tom putu postoje dve prepreke. Jedna je njeno emocionalno stanje jer kako odrasta Beth počinje sve intenzivnije da se bori s traumama iz detinjstva, a druga je patrijahalno društvo koje nije spremno da prihvati da žena bude lider u tada muškom sportu.

DASH AND LILY
Netflix

Serija od osam epizoda bazira se na young adult knjizi Dash and Lily’s Book of Dares autora Davida Levithana i Rachel Cohn, a produkciju potpisuje sada već planetarno popularan Shawn Levy (Stranger Things). Reč je o romantičnoj božićnoj komediji koja prati odnos dvoje tinejdžera i njihovu potpuno otkačenu ljubavnu priču. Dash, čiji lik tumači Austin Abrams, je ciničan i inteligentan tinejdžer opsednut čitanjem i kritikovanjem svega što ima veze s Božićem. Najveći deo vremena provodi u knjižari Strand gde jednog dana na polici pronalazi crvenu beležnicu koju je ostavila Lily (Midori Francis). Za razliku od Dasha ona je vedra i optimistična i naravno obožava Božić. Ona je u beležnici Dashu zadala izazov koji mora da ispuni kako bi nastavio da se dopisuje s njom. Izazovi koji jedno drugom zadaju počinju da se ređaju dok beležnica obilazi čitav Njujork, a oboje će se jako zaljubiti i pre prvog susreta.

STJUARDESA
HBO GO

Poslednjih dana svi pričaju o seriji Slom, koju bi svakako trebalo da pogledate, ali ne dozvolite da vam ispod radara prođe još jedna HBO serija – Stjuardesa. Priča prati stjuardesu Cassandru Bowden (Kaley Cuoco) kojoj se život doslovno menja u samo nekoliko sati kada se u hotelskoj sobi u Dubajiu probudi, mamurna od prethodne noći, s mrtvim telom pored sebe. Uplašena jer ne zna šta se dogodilo, ona odlazi s kolegama na let, ali će je na aerodromu u Njujorku sačekati FBI agenti. Ova mini serija nastala je po romanu Chrisa Bohjaliana, a glumica Kaley Cuoco ovu priliku je izvrsno iskoristila da se oslobodi imidža koji je stekla ulogom u seriji The Big Bang Theory.

RATCHED
Netflix

Sve što ste najviše voleli u serijalu Američka horor priča, Ryan Murphy je u ovoj seriji podigao za lestvicu. Psihološka triler drama inspirisana delom Let iznad kukavičjeg gnezda prati sestru Mildred Ratched od detinjstva, koje je bilo prepuno zlostavljanja do ranih dana njene karijere kada je neposredno posle Drugog svetskog rata radila u psihijatrijskoj ustanovi u Severnoj Kaliforniji. Eksperimenti i testiranje ljudskog uma zajedno sa zlokobnom figurom medicinske sestre i s jedinstvenom estetikom sredine prošlog veka vredni su pažnje.

Naslovna fotografija: Instagram (@shecomesincolors)

Podeli

Scroll to Top