Šest komada koji će se ove zime naći u ormaru svake Francuskinje

Francuskinje su najbolje savladale lekciju spajanja aktuelnih trendova s klasičnim komadima što je i jedan od ključnih faktora njihovog besprekornog stila. Za razliku od žena iz ostatka sveta, one nikada ne kupuju ekscentrične komade koje mogu obući svega jednom ili dva puta, ne nose odeću koja nije u skladu s njihovom figurom ma koliko bila moderna i veoma su izbirljive kada je reč o prihvatanju najnovijih trendova. Zato nam je pred početak svake sezone zanimljivo da istražimo koje će modne tendencije naći mesto u njihovim ormarima.
Očekivano, i ove zime one će ulagati u klasične komade sa trendi pomakom koje će moći da nose i narednih godina dok će prolazne trendove zaobići. Komad koji će se bez sumnje naći u capsule kolekciji svake Francuskinje je pleteni kardigan, a naše omiljene ikone stila već su izabrale svoje adute za predstojeći period. Kada je reč o kaputima, preskočiće oversize modele dok će se u njihovim ormarima naći ženstveni komadi s kaišem oko struka. Zaobićiće i kupovinu aktuelnih chunky čizama, ali će zato toplo pletivo zauzeti važno mesto na njihovim shopping listama. U nastavku smo izdvojili šest komada koje će ove zime nositi sve Francuskinje.

KAPUT NA VEZIVANJE

1fz

@jeannedamas

Francuskinje su odavno naučile da su kaputi najvažniji deo svakog zimskog stajlinga i zbog toga rado ulažu svoj novac u kupovinu ovog komada. Među trendovima koji trenutno vladaju, najviše im se dopadaju ženstveni kaputi na vezivanje koji naglašavaju struk.

14-hm-99-9

H&M,
cena: 10.990 din.

38ganni-7

GANNI,
net-a-porter.com

40md-39990-2

MASSIMO DUTTI,
cena: 39.990 din.

NEUTRALNI DŽEMPER

2fz

@sabinasocol

Toplo pletivo večiti je klasik koga se Francuskinje ne odriču, a ove sezone biraju džempere u aktuelnom bež, nude ili braon koloritu.

5m-71019

MANGO,
cena: 4.990 din.

3fz

ZARA,
cena: 15.990 din.

4fz

LOEWE,
net-a-porter.com

KARDIGAN

20fz

@annelauremais

Dok ostatak sveta gaji love/hate vezu s kardiganima, Francuskinje su svesne svestranosti ovog komada i za njih je on uvek aktuelan. Mada je ovaj sezona donela mnogo različitih stilova, one su biraju kratke retro modele.

16k-hm-29-2-1

H&M,
cena: 3.199 din.

7fz z 3290 (32)

ZARA,
cena: 3.290 din.

6fz

ALESSANDRA RICH,
farfetch.com

BRAON GLEŽNJAČE

8fz

@lenafarl

Ove sezone, Francuskinje su odbacile sve aktuelne trendove kada je reč o obući i opredelile su se za klasiku. Zato najradije kupuju braon gležnjače s block potpeticom, jer znaju da ova obuća nikad neće izaći iz mode.

9fz s 6590 (1) (1)

STRADIVARIUS,
cena: 6.590 din.

10fz md 19990 (6)

MASSIMO DUTTI,
cena: 19.990 din.

9fz

GIANVITO ROSSI,
net-a-porter.com

FARMERKE NA KOPČANJE

11fz

@ruerodier

Jeans je sastavni deo ormara svake devojke iz ove zemlje i rado prihvataju nove trendove kada je reč o farmericama. Sudeći po Instagramu i street style fotografijama, ove zime na ulicama Pariza najviše će se nositi modeli s istaknutim metalnim dugmadima.

13fz hm 24 (3)

H&M,
cena: 2.699 din.

14fz z 3290 (33)

ZARA,
cena: 3.290 din.

15fz

VERONICA BEARD,
net-a-porter.com

BLEJZER

16fz

@leiasfez

Verujemo da ne moramo da vam govorimo da je svaka Francuskinja uvek spremna da kupi još jedan kvalitetan blejzer, a ovu naviku neće promeniti ni tokom aktuelne sezone.

33hm-49-12

H&M,
cena: 5.499 din.

17fz

ZARA,
cena: 9.990 din.

18fz alice + olivia

ALICE + OLIVIA,
net-a-porter.com

Naslovna fotografija: @leiasfez
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top