Šest komada nakita koji će vam jedino biti porebni u narednim mesecima

Kada bi trebalo ukratko da opišemo trendove koji će vladati predstojećeg leta, onda bismo rekli da su dominantne dve struje. Jedna podrazumeva vladavinu razigranih boja i Y2K tendova, kojih nikako ne možemo da se zasitimo, dok je druga struja praktična i minimalistička. Bez obzira na to kom taboru pripadate ono što će svakom vašem prosečnom stajlingu dati wow efekat jeste mudro odabran nakit. Sa dolaskom leta, ponovo će biti u fokusu šareni i nesvakidašnji komadi, ali neće izostati ni klasični aksesoari koje ćete moći da nosite i u godinama koje dolaze.

Poput odeće ili cipela, nakit svake sezone menja svoje lice, ide u korak sa najnovijim trendovima i dobija nove oblike i boje. U skladu sa tim, dolazak leta nagovestio nam je i šest novih trendova u svetu nakita koje ćemo rado nositi u predstojećim mesecima. U centru pažnje i dalje se nalaze komadi sa logotipovima dizajnerskih brendova, koji će definitivno obeležiti 2022. godinu, a među favoritima su i statement prstenje, kao i raznobojne ogrlice i miđuše. Akcenat je ovog puta stavljen na materijale, pa se pored nakita u boji zlata i srebra, sada nose i kristali, poludrago kamenje ili perle. Zato nastavite da skrolujete.

TENISKE OGRLICE

Tennis necklace ili teniska ogrlica podrazumeva neprekidan i kompletan niz kamenja – dijamanata, cirkona ili kristala, koji izgleda neverovatno elegantno. Mada je prvi put napravljena 1920. godine, ime je dobila nakon što je teniserki Chris Evert pukla narukvica u istom stilu dok je igrala meč na US Openu 1987. godine, kada je zahtevala pauzu kako bi na terenu pronašla dijamante. Ona je tada izjavila da je to njena teniska narukvica, a kasnije je i ogrica dobila isti naziv. Reč je o bezvremenom komadu nakita sa kojim nikad ne možete da pogrešite, a ove sezone je u posebnom fokusu.

SWAROVSKI,
swarovski.com

NAKIT SA LOGOTIPOM

O ovom trendu smo vam već pisali, a jedino što bi mogli da dodamo jeste da je nakit sa logotipom trenutno poželjniji od onog sa dijamantima. Ukoliko se pitate da li bi trebalo da isprobate ovaj trend, imajte u vidu da nakit sa logotipom svaku odevnu kombinaciju podiže na viši nivo. On vam donosi stilske poene praktično bez truda i govori umesto vas. Osim toga, njegov rok trajanja praktično je neograničen.

PERLE

Ogrlice sa šarenim perlama definitivno su obeležile prošlo leto, a ovog puta, osim njih, biće aktuelne i minđuše i narukvice u istim stilu. Nama se ovaj trend dopada jer nas uvek asocira na sunce, more, plažu i dobro rasploženje, a verujemo da ne moramo da naglašavamo da odlično funkcioniše uz letnje stajlinge.

ACCESSORIZE,
cena: 3.000 din.
H&M,
cena: 1.699 din.

PRSTENJE SA MASIVNIM KAMENJEM

Masivno prstenje sa velikim kamenjem, uglavnom poludragim, aktuelno je već nekoliko godina, a ništa se neće promeniti ni u narednom periodu. Birajte zanimljive i neobične oblike i slobodno kombinujte nekoliko komada na istoj ruci.

H&M,
cena: 899 din.
ACCESSORIZE,
cena: 2.650 din.
MISSOMA,
missoma.com

EMAJLIRANI NAKIT

Sigurno ste mnogo puta čuli pridev emajlirani kada se govori o uređenju kupatila ili posuđu, ali ovog puta govorimo o komadima nakita koji na sebi imaju elemente emajla ili izgledaju kao da su u potpunosti izrađeni od njega. Emajl je zapravo materijal koji se dobija od mlevenog stakla, a kako uglavnom dolazi u jarkim i intenzivnim bojama, emajlirani nakit odlična je dopuna svakom letnjem stajlingu.

ACCESSORIZE,
cena: 1.900 din.
ACCESSORIZE,
cena: 1.350 din.
MISSOMA,
missoma.com

NAKIT ZA TELO

Lančići za telo vraćaju se u modu svakog leta pa se ništa neće promeniti ni ove godine. Odlično će funkcionisati sa aktuelnim komadima sa spuštenim strukom, koji su već neko vreme na listi najpoželjnijih trendova.

H&M,
cena: 799 din.
H&M,
cena: 1.699 din.

Tekst: INJournal magazin
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top