Šest make-up saveta za žene koje nose sočiva ili imaju osetljive oči

Kada nosite kontaktna sočiva ili imate izrazito osetljive oči, make-up može predstavljati veliki problem. Svi mi volimo da zablistamo sa smokey eyes-om ili da svoj seksipil istaknemo tako što ćemo pogled učiniti dramatičnim, međutim, jaka šminka nekada može da dovede do iritacije. Crvenilo i neželjene suze stvaraju često probleme kod žena koje nose sočiva ili imaju osetljive oči. Ali, imamo srećnu vest za vas! Ove hronične probleme možete da izbegnete uz nekoliko make-up trikova. Pripremili smo za vas šest odličnih saveta koje možete da primenjujete kada se šminkate i nećete više biti u strahu od neželjene iritacije.

Savet 1: Birajte proizvode bez ulja
Kada je u pitanju šminka, trebalo bi da uvek birate proizvode koji u sebi ne sadrže ulje. Razlog tome je što šminka koja sadrži ulje može lakše da se razmaže i završi u vašim očima.

Savet 2: Birajte kremaste prizvode
Svakome će zasmetati ako mu trunčice senke u prahu slučajno upadnu u oko, a to je naročito loše iskustvo za one koji nose kontaktna sočiva. Zbog toga, uvek kada možete birajte senke koje imaju kremastu strukturu.

Savet 3: Pažljivo birajte maskaru
Neka vaš izbor budu uvek maskare koje su namenjene korisnicima sa osetljivim očima. Trebalo bi da izbegavate one koje produžuju trepavice pošto se može lako desiti da vam iritiraju oči. Takođe, mnogo je bolje da koristite proizvode sa plastičnom četkicom.

Savet 4: Izbegavajte krejone
Kada imate osetljive oči, ne bi trebali da stavljate krejon u unutrašnjost oka jer će vas to sigurno iritirati i nećete moći da izbegnete suze. Međutim, ako baš želite da istaknete svoje oko stavljajući krejon na vodenu liniju, nemojte koristiti klasične proizvode već one koji imaju strukturu gela.

Savet 5: Probajte sa tamnim senkama
Kada želite da istaknete svoj pogled najbolje je da to učinite tamnim senkama jer će vam trebati manje proizvoda da bi vaše oči došle do izražaja. Sa nežnim nijansama biće vam potrebno da nanesete mnogo više senke.

Savet 6: pažljivo skidajte šminku sa očiju
Nakon što ste se našminkali, jako je važno da pažljivo očistite make-up sa vaših očiju. Ovo je od krucijalnog značaja, jer u suprutnom možete imati danima suze u očima.

Podeli

Scroll to Top