Šest mirisnih nota: Najbolji ženski parfemi za ovo leto

Svaka žena ima svoj omiljeni parfem, ali se i sve slažu da je u skladu sa godišnjim dobima potrebno i menjati mirisne note. Odabir one prave, koja će odgovarati vašoj koži, karakteru, ali i godišnjem dobu nije ni malo lak zadatak. Ipak, imajući u vidu da ništa ne može naglasiti žensku lepotu kao kapljica parfema, ta potraga vredna je truda.
Parfemi nadopunjuju naš svakodnevni look i pripremaju nas za nove životne izazove koji su lepši uz kapljicu mirisa. Za ljubitelje slatkastih tonova, brendovi nudi razne voćne mirise, čije gornje note su najčešće intenzivnijeg voćnog mirisa, a srednje i donje sadrže nešto laganije cvetne tonove. Takvi parfemi naglašavaju žensku romantičnost i mladenački duh. Zavodljivost možete postići i uz nešto senzualnije i mračnije note, koji su oda snažnoj ženi koja živi misterioznu sadašnjost. Parfem otvara beskrajne horizonte. On godi i osjetima i mašti.
Ako već posedujete svoj omiljeni, a ne bojite se da reskirate i isprobate neke od noviteta za ovo leto, donosimo vam naše preporuke zahvaljujući kojima ćete priuštiti sebi najprefinjeniji beauty užitak.

1. Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh Sorbet

1p pl 28615

Voćno-cvetni Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh Sorbet je jedan od favorita ove sezone. Parfem otkrivaju note manadarine, jabuka u cvatu i lotosa. U srcu parfema cvetaju nijanse jasmina, magnolije i ljubičice, a kompoziciju završava mošusna baza.

2. Jeu d’Amour Eau de Toilette Kenzo

2p pl 28615

Jeu d’Amour Eau de Toilette Kenzo je sladak, razigran i zavodljiv parfem sa notama tuberoze, cvetno drveno mošusnim, kao i notama limuna i kruške.

3. La Petite Robe Noire Ma Robe Petales

3p pl 28615

Uz malu crnu haljinu odlično će se slagati La Petite Robe Noire Ma Robe Petales kuće Guerlain. Nova cvetno-zelena kompozicija sadrži note mandarine, bergamota, limuna, ruže, trava, badema, frezije, jasmina, pačulija, pistacija i belog mošusa.

4. Oriflame So Fever Her

4p pl 28615

Ovosezonski novitet Oriflamea je parfemska voda So Fever koja obuhvata note svežih ribizli, sandalovine i đumbira. U srcu su kompozicije šljiva mirabel i cvet đumbira, a sladić i slatka sandalovina zaokružuju ovu čarobnu kombinaciju.

5. Si Giorgio Armani

5p pl 28615

Toaletna voda Sì by Giorgio Armani ima nežan, životan miris koji se otvara sočnom svežinom ekstrakta nektara crnih ribizla i kruške. Prožeta je citrusnim notama – italijanskim bergamotom, mandarine, naranče i mirisom frezija i prolećne ruže.

6. Michael Kors Sexy Rio de Janeiro

6p pl 28615

Parfem Sexy Rio de Janeiro Michaela Korsa posvećen je omiljenom gradu dizajnera, Rio de Ženeiru. Među mirisnim notama parfema nalaze se note sandalovine, mandarine, manga, jasmina, vanile i ambre.

Podeli

Scroll to Top