Šest novih melodrama koje su idealne za opuštanje u letnjim danima

U vreme letnjih godišnjih odmora obično želimo da čitamo literaturu koja rasterećuje, ali i da gledamo filmove takozvanog lakog sadržaja. Romantične komadije ili melodrame odlične su za vreme dane, pa zato i ne čudi što holivudske produkcijske kuće upravo filmove ovih žanrova premijerno prikazuju na letnjih festivalima. A neretko se odlučuju i za bioskopske premijere tokom jula i avgusta. Ukoliko ste fan ljubavnih filmova ove sezone je stiglo nekoliko odličnih naslova koji će vam ulepšati opuštene večeri i vikende sa prijateljima.
Za vas smo izdvojili šest odličnih naslova, a ne možemo da ne primetimo da čak u po dva filma igraju Cara Delevingne i Emma Stone.

1. Paper Towns

1p m 25715

Još jedan film sa festivalske sezone čiju režiju potpisuje Jake Schreier. Naslov privlači pažnju zbog britanske manekenke, Care Delevingne koja tumači glavnu žensku ulogu. Ovaj film je zapravo ekranizacija istoimenog romana Johna Greena a prati priču o mladom muškarcu Quentinu koga igra Nat Wolff. Zaplet nastaje kada njegova susetka Margot (Cara Delevingne) nestane, pa on sa prijateljima odlučuje da krene u potragu za njom.

2. Aloha

2p m 25715

Kada se uspešni vojni obaveštajac čija uloga je pripala atraktivnom Bradleyu Cooperu nakon završetka karijere vrati u rodno mesto na Havajima srešće ponovo svoju bivšu ljubav koju glumi Rachel McAdams. Naizgled idilična situacija dobiće svoj obrt kada glavnom junaku bude dodeljena na obuku devojka koju glumi Emma Stone. Sjajan scenario i fantastična glumačka ekipa garantuju zabavan i uzbudljiv film, a režiju potpisuje Cameron Crowe.

3. Tulip Fever

3p m 25715

Ovo je film koji je urađen po istoimenom romanu Debore Moggach, a reditelj je Justin Chadwick. Jedna od glavnih uloga takođe je pripala Cari Delevingne, a osim nje igraju i druge filmske nade poput Alicie Vikander i Jack O’Connell. Tulip Fever prati životnu priču umetnika koji se zaljubljuje u udatu ženu čiji potret je naručio njen suprug. Radnja se dešava u 17. veku u Amsterdamu u kom vlada pomama za lalama koje su u to vreme stigle iz Turske. Sporedne uloge tumače iskusni glumci Judi Dench, Christopha Waltza i Dane DeHaane.

4. Irrational Man

nas p im 1515

Ovo je misteriozna ljubavna priča Woodyja Allena koja je premijerno prikazana na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Kanu. Radnja prati život profesora filozofije koji se našao u egzistencijalnoj krizi, a kojeg igra Joaquin Phoenix, i njegove studentkinje koju tumači prelepa Emma Stone. Šta je sve iskusni profesor spreman da uradi zbog svoje zaljubljenosti nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

5. We are friends

5p m 25715

Idealan naslov za sve tinejdžere i one koji žele da se podsete mladalačkih ljubavi. Film je atraktivan i zbog Zaca Efrona i Emily Ratajkowski koji tumače glavne role. Radnja prati priču mladog i perspektivnog DJ-a i producenta koji pokušava da izgradi karijeru jednog od vodećih DJ-eva na muzičkoj electro sceni. Početak je ipak rezervisan za college žurke i privatne zabave koje mu donose malu ali primetnu popularnost pa mora da se potrudi da se odbrani od mladih dama.

6. Infinitely Polar Bar

6p m 25715

Zanimljiva porodična priča rediteljke Maye Forbes koja je ove godine prošla veoma zapaženo na svim festivalima. Glavnu mušku ulogu tumači Mark Ruffalo, a njegova partnerka je Zoe Saldana. Mark glumi manično depresivnog muškarca koji želi da povrati poverenje supruge tako što će preuzeti brigu o njihove dve mlade ćerke koje su energične i neobuzdane. Naravno, ništa ne teče po planu i situacija za situacijom tera glavnog junaka da se dovija iznad svojih granica.

Foto: IMDB

Podeli

Scroll to Top