Šest stilskih trikova zbog kojih će svaki vaš outfit izgledati uglađeno i luksuzno

Sastavljanje besprekornog outfita nije laka veština, čak ni za one koji rade u modnoj industriji ili magazinima koji se bave ovom tematikom, ali se vremenom može unaprediti. Naravno, kao i kod svih ostalih veština i ovde uvek postoji prostor za usavršavanje zbog čega smo u stalnoj potrazi za novim stilskim trikovima koje rado delimo sa vama.
Ako vam je proces osmišljavanja odevnih kombinacija i dalje zamoran i opterećujuć, ne brinite jer ćemo vam u nastavku otkriti pratične savete koji funkcionišu svaki put. I ne samo da ćete svaki put imati cool outfit već će i vaši lookovi izgledati uglađeno i luksuzno, iako niste potrošili mnogo novca na garderobu koju nosite.
Bez obzira na vaš stil odevanja, boje koje volite ili komade koje trenutno imate u ormaru, postoji mnogo načina da unapredite svoje stajlinge. Od odabira prave siluete do aksesoara koji pričaju priču koju želite da prenesete svojim izgledom, ako pratite ove savete više vam nikad neće pasti na pamet da nemate šta da obučete. Osim toga, u pitanju su stilski trikovi koje možete da isprobate sa komadima i aksesoarima koje već posedujete, ili ih možete pronaći po pristupačnim cenama, ali će krajnji rezultat izgledati prefinjeno u luksuzno.

Prigrlite simetriju

Važan korak u stvaranju dobro zaokruženog outfita jeste balans. Iako ćemo u nastavku teksta još goviriti o proporcijama, kada želite da na lak i brz način postignete uglađeni look birajte jednostavne komade i simetrične aksesoare. Najbolji primer da ovaj trik „radi“ jesu iste narukvice Aimee Song koje nosi na obe ruke.

Rekreirajte stajliing

Igrajte se proporcijama

Istina je da postoji odeća koja je dizajnirana tako da se nosi uz telo, ali većina krojeva zapravo izgleda mnogo luksuznije kada dolazi u malo većoj veličini. Stoga, kada se sledeći put prilikom kupovine dvoumite između dve veličine, obavezno izaberite veću. Imajte u vidu da oversized silueta uvek deluje promišljenije od one koja izgleda kao da se skupila pri pranju.

Rekreirajte stajling

Sledite 2×2 pravilo

Jednostavnu 2×2 modnu jednačinu nedavno su nam otkrili TikTokeri, a formula podrazumeva uparivanje dva formalna komada – u ovom slučaju torbe i suknje od satena i dve ležerne stvari, kao što su u ovom stajlingu bela majica i natikače.

Rekreirajte stajling

Monohromatske kombinacije su uvek dobar izbor

Ovo je verovatno jedan od prvih stilskih trikova koje smo naučili, a koji uvek „radi“. Odeća u istom tonu ili u različitim nijansama iste boje često je najbolja opcija kada želimo da izgledamo uglađeno.

Rekreirajte stajling

Stavite akcenat na jedan komad

Statement komad je onaj koji privlači najviše pažnje, ali možete ih nositi i nekoliko, napraviti kontrast bojama i dezenima, naravno, ako vam to donosi radost. Međutim, ako niste ljubitelj smelih kombinacija, siguran način da ih integrišete u svoj outfit je da nosite jedan statement komad koji ćete nadograditi basic odećom.

Rekreirajte stajling

Nadogradite kombinaciju nakitom

Verujemo da ste odavno shvatili da modni insajderi obožavaju nakit i da je on tačka na i svake njihove kombinacije. U njihovom fokusu trenutno su velike minđuše i narukvice, ali nećete pogrešiti ni sa efektnom ogrlicom ili prstenjem.

Rekreirajte stajling

MARANT ETOILE,
mytheresa.com
BOTTEGA VENETA,
mytheresa.com

Tekst: Ivana Nikolić
Naslovna fotografija: @sasha.mei
Foto Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top