Sinoć smo bili na promociji nove Vichy Liftactiv Collagen Specialist kreme

Početkom 2020. godine, francuski dermokozmetički brend Vichy predstavio je revolucionarnu Liftactiv Collagen Specialist dnevnu kremu, koja je u međuvremenu postala jedan od omiljenih anti-aging proizvoda među ženama širom sveta. Tri godine kasnije, formula ove krema je unapređena te sada sadrži tri puta više prokolagenskih peptida i podstiče kožu da proizvodi tri puta više kolagena. Tim povodom, sinoć je u Foto Studiju Loft održan kreativan i edukativan događaj na kome je predstavljena nova Liftactiv Collagen Specialist dnevna krema. Vichy je povezao svoju ekspertizu sa drevnom japanskom tehnikom Kintsugi i u svom prepoznatljivom umetničkom maniru predstavio novu formulaciju.

Nika Tomić, regionalna direktorka brenda Vichy, dr Nevenka Dokmanović i Aleksandra Jeftanović

Ovaj događaj okupio je veliki broj dama sa domaće javne scene, među kojima su bile TV voditeljka a ujedno i moderatorka programa Aleksandra Jeftanović, dizajnerke Tijana Žunić i Tamara Paunović, lifestyle blogerke Aleksandra Bojović, Jasmina Šupeljak, Milica Novković, Jovana Jocić, šminkerke Nena Ilić, Snežana Karović i druge. Zvanice su imale priliku da se na zabavan način, kroz učešće u Kintsugi radionici, upoznaju sa dejstvom kolagena, a ujedno i saslušaju savete anti-age stručnjaka, dr Nevenke Dokmanović i iz prve ruke saznaju kako se sa inovativnim sastojcima mogu podstaći biološki mehanizmi u cilju očuvanja popunjene kože zdravog izgleda sa manje bora. Magično veče završeno je uz muzički performans Tanje Banjanin.

Snežana Karović, Aleksandra Orlandić Sretković i Nena Ilić

KOLAGEN KAO KLJUČ ZA ČVRŠĆU KOŽU

Reci mi koliko imaš kolagena i reći ću ti koliko imaš godina, ovako bi se mogao opisati efekat najzastupljenijeg proteina u našem telu na mladolikost kože lica i tela, ali i drugih esencijalnih delova čovekovog tela. Zajedno sa vlaknima elastina, kolagen gradi potpornu mrežu koja koži daje elastičnost i čvrstinu. Dokazano je da, sa godinama ne samo da se smanjuje sinteza kolagena – posle 25. godine opada za jedan do dva odsto godišnje, već ubrzano propada i njegov kvalitet. Na to, pored starenja utiču i faktori iz okruženja i životne navike, ono što stručnjaci nazivaju ekspozomom, dok se gubitak prvo uočava na licu – opuštena koža, bore, gubitak čvrstine i tonusa.

Rešenje za ovaj problem stiže od broj 1 anti-aging brenda u evropskim apotekama u vidu nove unapređene formulacije dnevne kreme Vichy Liftactiv Collagen Specialist, koja sadrži čak tri puta više prokolagenskih peptida u odnosu na originalnu verziju, što za rezultat ima tri puta veću produkciju kolagena u koži.

Bobana Živanović

MOĆNA SINERGIJA SASTOJAKA

Peptidi su uveli pravu revoluciju u anti-age negu zbog njihove sposobnosti da podstaknu proizvodnju kolagena i elastina kako bi koža zadržala čvrstinu i tonus. Oni u isto vreme pospešuju ćelijsku obnovu i sintezu lipida u epidermisu, što za rezultat ima manje bora i ojačanu barijernu funkciju kože. U novoj formulaciji, dve vrste biopeptida iz pirinča u sinergiji sa ostalim aktivnim sastojcima podstiču sintezu različitih vrsta kolagena, vraćajući koži elastičnost i umanjujući bore. U kliničkoj studiji je kod čak 96% žena primećeno smanjenje bar jedne vrste bora nakon 8 nedelja upotrebe (na čelu, oko očiju i pored usana), dok su u studiji samoprocene  (90 žena različitih fototipova) ispitanice ocenile da je koža nakon 8 nedelja upotrebe čvršća (77%), zaglađenija (87%), bolje hidrirana (87%) i baršunasta (81%).

Aleksandra Bojović i Marija Minić

U ovoj delotvornoj formulaciji sa visokom koncentracijom aktivnih sastojaka zastupljen je još jedan anti-age superheroj – vitamin C, koji pruža antioksidativnu zaštitu, ujednačava ten i povećava blistavost kože, dok vitamin B3, poznat kao niacinamid, koriguje tamne fleke.

NEIZOSTAVNI DEO NEGE PROTIV BORA

Vichy Liftactiv Collagen Specialist je krema lagane teksture, lako se nanosi na kožu i brzo upija, ne ostavljajući mastan lepljiv osećaj. Pogodna je za osetljivu kožu i kožu sklonu alergijama.
Više informacija o unapređenom sastavu i dejstvu Liftactiv Collagen Specialist kreme i cele Collagen Specialist linije potražitena sajtu Vichy.rs.

Tekst i foto: Promo

Podeli

Scroll to Top