Smart casual kombinacije koje možete nositi i na poslu i u gradu

Sada kada smo duboko zagazili u decembar, niske temperature postale su deo naše svakodnevice, što znači da je vreme da se sa ležernih novembarskih slojeva prebacimo na režim najtoplije odeće. Mada nam hladni zimski dani ostavljaju dovoljno prostora za eksperimentisanje sa garderobom jer je svaki dodatni sloj odeće itekako poželjan, nije uvek lako uklopiti sve komade u kompaktnu celinu naročito kada je reč o poslovnim kombinacijama. Kao što već znamo, slojevi nisu prijatelji elegancije koja je uvek poželjna u kancelariji, pa se naše najčešće modne dileme u ovo doba godine uglavnom svode na pitanje: šta obući za posao? Olakšavajuća okolnost je to što su se pravila poslovne garderobe poslednjih godina promenila i što većina kompanija već dugo odobrava takozvani smart casual dress code. U skladu sa tim, naši poslovni outfiti ove zime dobiće ležerni pomak, pa će biti sasvi prikladni i za izlazak nakon radnog vremena. Isprobajte naše predloge i sigurni smo da ćete se naći na vrhu best dressed liste.

ODELO + KAPUT SA KRZNOM

@ninasuess

Odela su prešla dug put od dosadnih poslovnih komada do chic izbora koje nosimo i u kancelariji i van nje. Ukoliko ih iskombinujete sa patikama i kaputom od krzna dobićete uneverzalni outfit za sve prilike.

MANGO,
Blejzer: 15.990 din.
Pantalone: 8.990 din.

MASSIMO DUTTI,
cena: 119.990 din.

MASSIMO DUTTI,
cena: 17.990 din.

SVE NIJANSE SIVE

@venswifestyle

Monohromatske odevne kombinacije uvek su dobar izbor kada bez mnogo truda želite da imate stajling koji izgleda kao da je plaćen cifrom sa nekoliko nula. U mesecima koji dolaze sve nijanse sive boje biće itekako poželjne, ali se možete poigrati i sa drugim koloritima.

H&M,
cena: 13.999 din.

ZARA,
cena: 12.990 din.

ZARA,
cena: 3.290 din.

PRADA,
prada.com

BRAON I CRNA SU NAJBOLJE PRIJATELJICE

@cocobeautea

Iako se dugo verovalo da se braon i crna boja ne slažu, u poslednjih desetak godina ova predrasuda je razbijena. Džemper i kaput u braon boji i crne pantalone verovatno su komadi koje već imate u garderoberu, pa vam samo ostaje da ih vešto iskombinujete.

MARELLA,
cena: 51.723 din.

SCOTCH&SODA,
cena: 15.043 din.

H&M,
cena: 8.999 din.

CELINE,
celine.com

CHIC LOOK

@jessiekass

Ukoliko su vam dosadili klasični izbori, ponesite u kancelariji pantalone od kože. One će svakom vašem outfitu dati chic notu, a kada ih uparite sa džemperom i belom košuljom biće sasvim prikladne za odlazak na posao.

ZARA,
cena: 2.990 din.

H&M,
cena: 2.199 din.

H&M,
cena: 26.999 din.

ZARA,
cena: 12.990 din.

ZARA,
cena: 11.990 din.

ALL BLACK KOMBINACIJA SA MALIM POMAKOM

@ladyaddict

Mada all black kombinacije uvek volimo, posebno su nam drage tokom zime jer ne moramo mnogo da razmišljamo o tome jesmo li sve slojeve dobro uklopili. Da biste izbegli monotoniju, nadogradite stajling šalom sa kariranim ili nekim drugim printom.

GUESS,
cena: 24.232 din.

ZARA,
cena: 2.590 din.

ZARA,
cena: 21.990 din.

Teskt: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @cocobeautea
Foto: Instagram, promo

Podeli

Scroll to Top