Imamo odlične predloge za lagane letnje makeup lookove

Pet makeup lookova koje ćete želeti da isprobate dok traje sezona

Postoji mnogo razloga zbog kojih volimo leto, a jedan od njih su prozračni makeup lookovi koji po pravilu podrazumevaju roze rumenilo, sjaj za usne i pastelne boje na očima. O vodećim makeup trendovima za aktuelnu sezonu već smo vam pisali, a ovog puta vam donosimo pet praktičnih predloga za letnju šminku. Potrebnu dozu inspiracije pronašli smo na profilima omiljenih šminkera, koji su nam još jednom pokazali da itekako možemo da se igramo sa minimalističkom šminkom. U nastavku vam donosimo pet predloga koje možete isprobati ovog leta, kao i listu ključnih proizvoda pomoću kojih ćete lako rekreirati ove lookove.

ROZE RUMENILO

Rumenilo je u poslednjih nekoliko sezona postalo vodeći makeup proizvod, o čemu najbolje govori činjenica da svakog meseca imamo bar nekoliko novih formula na tržištu. Osim toga, promenio se i način na koji pozicioniramo ovaj proizvod pa bi za potizanje ovog looka, umesto samo na obraze, trebalo da nanesete roze rumenilo i na jagodične kosti odnosno na mesta gde inače stavljate hajlajter. Ostatak šminke trebalo bi da bude sveden što znači da možete da ponesete senke u zemljanim tonovim u kombinaciji sa nude nijansama na usnama. I naravno, pobrinite se da vam obrve budu uredne.

INJournal izbor

MAT ŠMINKA U ZEMLJANIM TONOVIMA

Nakon prave eksprolozije glow makeup lookova, mat šminka polako ali sigurno vraća se u modu. O tome najbolje govori činjenica da su mat karmini na beauty radaru već nekoliko sezona, a sve su prisutnije i makeup podloge sa mat završnicom. U skladu sa tim, ni malo nas ne iznenađuje da poslednjih dana viđamo monohromatske mat lookove u zemljanim tonovima. Da biste postigli ovakav izgled pre svega će vam biti potrebna lagana tečna podloga sa mat završnicom, zatim odgovarajući bronzer, senke u zemljanim tonovima i nude olovka i ruž. Naravno, na obraze stavite rozikasto rumenilo kako biste izgledali sveže i odmorno. Takođe, nećete pogrešiti ako dodatne sasvim malo hajlajtera na najviše tačne na licu.

INJournal izbor

Makeup by Mario – Master Mattes Eyeshadow Palette (Sephora)

CRVENI MAT RUŽ

Ovde ne mislimo na klasične crvene nijanse već na nešto suptilnije boje sa narandžastim pigmentom. Ovakvi tonovi odličan su izbor i za dnevne i za večernje lookove, a pritom su savršeno rešenje kada nemate mnogo vremena za nanošenje makeupa jer bi ostatak šminke trebalo da bude minimalistički. Lagana podloga, maskara, bronzer i rumenilo sve su što vam je potrebno kada nosite ruž u upečatljivoj nijansi.

INJournal izbor

Ilia – Super Serum Skin Tint (Sephora)
Armani Beauty – Lip Power Matte, nijansa 405 Powerfull (Sephora)

PASTELNI LOOK

Nežne pastelne senke u breskvastim ili lila tonovima uvek su dobar izbor za letnju sezonu, posebno kada ih nanesete i na gornji i na donji kapak. Look upotpunite rozikastim rumenilom i karminom u nežnom rozikastom tonu, a preko obavezno dodajte i malo sjaja za usne.

INJournal izbor

Fenty Beauty – Snap Shadows Mix & Match Eyeshadow Palette, nijansa 5 Peach (Sephora)
r.e.m. Beauty – Hypernova Satin Matte Blush, nijansa Strawberry Nobula (Sephora)

PLAVA SENKA

Kao što smo vam već pisali, senke u hladno-plavim nijansama jedan su od najvećih trendova ove godine pa ako volite zabavne makeup lookove obavezno ih dodajte u svoj neseser. Na koji način ćete poneti plavu boju na očima potpuno je svejedno. Možete jednostavno naneti senku na kapak i dodati nekoliko slojeva maskare, a možete je kombinovati i sa nekom drugom bojom kao što je neon žuta. S druge strane, ako volite nešto klasičnije izbore imajte u vidu da plava senka odlično funkcioniše i u paru sa crnim ajlajnerom. Ono o čemu bi trebalo da vodite računa jeste da bi ostatak šminke trebalo da bude minimalistički.

INJournal izbor

Tekst: INJournal magazin
Naslova fotografija: @patrickta, @patrickta
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top