SPF: najvažniji aktivni sastojak koji vam je potreban u borbi protiv rane pojave prvih bora

Bore, tamne fleke, tanke linije… otkrijte zašto je SPF ključan u borbi protiv nastajanja znakova starenja.

Zašto je nanošenje SPF-a toliko važno?
Već smo to rekli i reći ćemo opet: svakodnevno nanošenje zaštitnog faktora protiv UVA zraka jedna je od najboljih stvari koje možete da učinite za svoju kožu, sa ciljem prevencije preranog starenja. Uz zagađenje, stres i neprimerenu ishranu, oštećenja uzrokovana UV zracima vodeći su uzrok starenja kože i odgovorna su za bore, tanke linije, tamne fleke i hiperpigmentaciju.
Upijanje dovoljne količine sunčeve svetlosti neophodno je za zdrave kosti i rast mišića, ali je važno ne izlagati kožu nepotrebnoj opasnosti. Tek dve do tri doze izlaganja suncu nedeljno dovoljne su za optimalnu rezervu vitamina D u telu, što znači da je za većinu nas zaštita kože adekvatnim SPF-om ključna kada govorimo o dugotrajnom očuvanju zdravlja naše kože.

Odabir primerenog SPF-a
SPF15 obično je dovoljan za zaštitu tokom godine, ali je leti važno uzeti u obzir okruženje pri odabiru faktora. Da li ima mnogo sunca tamo gde živite? Možete li se lako skloniti u hlad i zaštititi kožu?
Za izuzetno bledu ili svetlu kožu lica i tela potreban je SPF 50+, dok je srednje tamnim i maslinastim tonovima kože obično dovoljan SPF 30. Čak bi i osobe sa najtamnijom kožom tokom leta trebalo svakodnevno da nanose SPF 10-15, zato proverite da li vaša dnevna krema sadrži SPF. U zavisnosti od nivoa izlaganja suncu, trebalo bi da redovno tokom dana nanosite zaštitno sredstvo.
Ako nanosite zaštitno sredstvo odvojeno od nege za kožu i šminke, obratite pažnju na osetljivije delove lica poput mosta nosa, slepoočnica i područja ispod očiju, jer ta područja sunce prvo hvata. I na kraju, proverite da li vaše zaštitno sredstvo spada u kategoriju širokog spektra – efikasne zaštite od UVA i UVB zraka. Možda je čudno, ali ne štite sve zaštitne kreme od UVA zraka (koji su prvenstveno odgovorni za fotostarenje). Nastavite da čitate o svemu što niste znali o oštećenjima uzrokovanih UV zracima i uverite se da li vaš SPF štiti kožu od oba tipa sunčevih zraka!

Pobrinite se za budućnost svoje kože na vreme
Ostanite najbolja verzija sebe uz moćnu Vichy liniju za negu kože obogaćenu probiotikom i sa UV zaštitom. Ova linija je stvorena i razvijena za žene koje žive brzo i dinamično, pa im je potrebna nega koja tokom dana štiti, a tokom noći obnavlja kožu.
Vichy Slow Âge je moćna linija za negu kože koja omogućava produženje mladalačkog izgleda kože. Jednostavnije rečeno, Vichy Slow Âge odložiće pojave poput prvih bora smejalica, a zahvalna koža odisaće svežim i zdravim izgledom.
Slow Âge dnevna nega pružiće koži trenutni osećaj prijatnosti, ali i dugotrajnu dobrobit za kožu – tokom dana će je štiti od štetnih uticaja iz okoline, a za to vreme korigovaće i odložiće raniju pojavu prvih bora. Upravo to je poenta Slow Âge iskustva – proizvod koji brine o vašoj koži dok vi živite svojim ritmom.
Odaberite Vichy Slow Âge dnevni fluid laganije teksture sa SPF-om 25 ili dnevnu kremu bogate teksture sa SPF-om 30 i pobrinite se za budućnost svoje kože na vreme.

vichy pr1

Foto: PR

Podeli

Scroll to Top