Srna nam otkriva šta je našoj kosi potrebno tokom leta

Sezona godišnjih odmora još uvek nije završena, a bez obzira na to da li vam letnji odmor tek predstoji ili ste se upravo vratili s letovanja, nega kose ne treba da se zanemari. Jedan od glavnih krivaca za nepostojanost boje tokom letnjih meseci upravo je sunce, koje u kombinaciji s hlorom i morskom solju, čini kosu dehidriranom, suvom i sklonom pucanju. Šta bi trebalo da uradimo da bi naša kosa ostala zdrava i tokom letnjih meseci, pitali smo Jelenu Jovanović Srnu iz Studija Prostor, kojoj poverenje već godinama poklanjaju naše najveće zvezde.

ŠIŠANJE

– Krajevi kose najviše trpe tokom letnjih meseci i veoma se brzo iskrzaju na suncu. Ako se teško odlučujete na promenu frizure, skraćivanje krajeva biće dovoljno jer bitno osvežava kosu i vraća joj sjaj.

ZAŠTITA

– Kada govorimo o zaštiti od sunca pravilan odabir preparata podjednako je važan kao i fizička zaštita u vidu šešira ili marame. UV zraci ne štete samo koži već i kosi, pa je najbolji savet da kombinujete šešir i preparate za kosu koji istovremeno hidriraju vlasi i štite je od UV zraka. Redkenova Color Extend Sun kolekcija hrani, hidrira i štiti dlaku pa može biti pravi izbor – šampon nežno čisti i uklanja ostatke hlora i soli i pomaže da kosa izložena suncu bude lepa i sjajna. Linija je naročito pogodna za farbanu i tretiranu kosu. Maske za hidrataciju veoma su važne u ovom periodu godine. Redken Sun maska nudi intenzivan tretman za obnavljanje kose koja je bila izložena suncu. Uz Redken masku i šampon kombinujte i One United prskalicu – eliksir koji hrani, neguje i čini kosu mekom i lakom za oblikovanje.

1s 6819

Redken Color Extend Sun šampon

2s p 6819

Redken Color Extend Sun maska

3s 6819

Redken Color Extend Sun Reflective Glow

HIDRATACIJA

Ključ za blistavu kosu tokom leta je hidratacija. Dovoljan unos tečnosti i vode veoma je važan, kao i korišćenje proizvoda koji nude dubinsku hidrataciju. Keratinske maske mogu da pomognu isušenoj kosi koja je dugo bila izložena suncu, a negujuća ulja kao što je Redken All Soft Argan Oil mogu da pruže neophodnu negu i odličan su izbor ako želite da ukrotite neposlušnu kosu.

4s 6819

Redken All Soft Argan Oil

OPORAVAK

– Nakon intenzivnog izlaganja suncu, čestog vezivanja kose i lomljenja vlasi, najbolji savet je da neko vreme, ukoliko je to moguće, izbegavate feniranje, presu i figaro. Što češće sušite kosu na toplom vazduhu ili je samo prosušite fenom. Takođe izbegavajte rasčešljavanje kose gustim četkama. Savet je da koristite proredjenu četku i prodjete njom kroz kosu dok je još mokra. Tako izbegavamo pucanje i dodatno mršenje vlasi.

NEGA NA LETOVANJU

– Ono što za svoju kosu možete da uradite na letovanju, bilo da ste na moru ili često posećujete bazene, nakon svakog kupanja, kosu isperite čistom vodom. Tako ćete sprati hlor ili so, pa će manje ošteti vlasi. Kolorizacije poput senčenja, pramenova ili balayagea uradite po povratku s letovanja. Uz gore pomenuto šišanje. Nakon izlaska iz slane vode kosu isperite čistom vodom pa nanesite hidrirajuću masku ili Huile De Leonor Greyl – vodootporno ulje koje pruža savršenu negu za oporavak pre pranja, a u isto vreme pruža zaštitu od sunca. U svom sastavu ima biljna ulja koja rasčešljavaju, omekšavaju, hrane i ulepšavaju kosu tokom čitave godine, naročito leti. Ulje možete naneti na suvu kosu pred odlazak na spavanje, i ujutru isprati uz odgovorarajuć šampon. Uz Leonor Greyl Creme aux Fleurs, koji pruža dubinsku negu i oporavak čak i veoma oštećenoj kosi.

5s 6819

Huile De Leonor Greyl

6s 6819

Leonor Greyl Creme aux Fleurs

Foto: Privatna arhiva, Promo

Podeli

Scroll to Top