Šta nas čeka u prvim epizodama nove sezone serije Dosije X?

Po mnogim kritičarima, najbolja serija ikada snimljena u naučnofantastičnom TV žanru, vraća se u televizijski svet nakon 13 godina pauze kao mini serija od šest nastavka. U sklopu globalne TV premijere na FOX kanalu, 26. januara u 22:00h, biće prikazane prve dve epizode serije.

1dx 22116

FBI agenti Fox Molder (David Duchovny) i Dejna Skali (Gillian Anderson) uz nepromenjenu muzičku temu serije i prepoznatljivu uvodnu špicu, već u prvim minutima novih epizoda vraćaju nas u svet urote američke vlade o skrivanju postojanja vanzemaljskog života i atmosferu koja odiše 90-tim godinama prošlog veka. Monolog Davida Duchovnyja na početku prve epizode, propraćen specijalnim efektima kakve do sada nismo videli u „Dosijeu X“, nagoveštava vrlo savremen kontekst u kojem će se odvijati rešavanje novih slučajeva. Ranije sezone bavile su se američkom vladom koja skriva povezanost sa vanzemaljcima, a sada taj deo priče ima snažan zaokret; Molder će pokušati da dokaže kako postoji snažna veza između vlade i tehnologije koju koriste vanzemaljci, a za koju veruje da će biti iskorišćena protiv čovečanstva.

2dx 22116

U središte radnje prve epizode stavljena je devojka Sveti (Annet Mahendru) koju su navodno oteli vanzemaljci i ugradili joj svoj DNK. Sveti će tako postati izvor informacija koje će iz temelja promeniti sve što je Molder ikada mislio ili znao o otmicama vanzemaljaca, kao i o ulozi vlade o zataškavanju takvih slučajeva. Iako su i Molder i Skali sada iskusniji i stariji, dinamika odnosa među njima ostala je ista; Molder će pokušati da uveri skeptičnu Skali da je pravu, a ona će na svoj nepoverljiv način, objašnjenje tražiti u nauci. Kada u drugom nastavku, istražujući samoubistvo naučnika, otkrivaju laboratoriju u kojoj se već decenijama rade eksperimenti i uzgajaju subjekti sa nadljudskim i opasnim moćima, nepoverenju u paranormalna događanja više nema mesta… Isto tako je nemoguće ne primetiti romantičnu napetost između agenata koja nagoveštava mogućnost veze uprkos burnoj prošlosti, neslaganjima i različitostima…

3dx 22116

Novu sezonu obeležiće i dva nova agenta – agent Miler, kojeg će igrati glumac Robbie Amell i agentica Ajnštajn čiji lik će igrati glumica, producentkinja i operska pevačica Lauren Ambrose.

4dx 22116

Chris Carter i dalje ostaje glavni tvorac serije, kao i producent. Duchovny i Anderson oduševljeni su povratkom ulogama koje su ih proslavile ali u kojima su, kako kažu, najviše uživali, a nama ostaje da se prepustimo fantastičnom i neobjašnjivom, jer „Istina je tamo negde“.

5dx 22116

6dx 22116

Foto: IMDb

 

 

Podeli

Scroll to Top