Starke ove godine imaju veliki comeback, pogledajte kako ih nose modne insajderke

Postoji mali broj patika koje su uspele da prođu test vremena i da steknu status kultnog modela, a starke su verovatno najpopularnije među njima. Iako su prvobitno bile simbol NBA lige, tokom 80-tih godina postale su deo brojnih subkultura, posebno u sferi umetnosti i muzike. Statistički podaci govore da su se poslednjih decenija pojavile u više od 500 filmova i TV serija, kao i u velikom broju muzičkih spotova. Reper Snopp Dogg opevao ih je u svom hitu iz 1993. – Lodi Dodi, a 20 godina kasnije i Miley Cyrus u pesmi Wrecking Ball.

U skladu s tim, starke su odavno model obuće s kojim ne možemo da pogrešimo, dok na svakih nekoliko godina zauzimaju modni tron i postaju it modeli. Sudeći po aktuelnim fotografijama na Instagramu, 2022. definitivno će biti godina u kojoj ćemo svi želeti da nosimo starke. Kultne Converse patike već su našle mesto u cipelarnicima brojnih influenserki, a način na koji ih nose inspirisao nas je da i mi ozbiljno razmislimo o kupovini.

Šarmantne starke definitivno su pravi izbor kada želite da izgledate cool ili da vaša odevna kombinacija dobije dodatnu dozu retro vajba. Ukoliko pogledate Instagram videćete da je svaka devojka koja je dodala ove patike u svoju stilsku jednačinu dobila pravi modni bingo, svejedno o kakvom se outfitu radi.

U duhu 2022. godine, čuvene Converse patike svakako ćemo najčešće nositi uz farmerke i kargo pantalone, prugaste ili jednobojne džempere, trenč mantile ili helanke. Međutim, ovo je samo jedan od malog broja načina na koji možete da ih kombinujete. Instagram zvezda Ellen Claesson pokazala nam je da itekako dobro izgledaju uz odela, a mnoge njene koleginice odlučile su da upare starke s blejzerom. Kožne pantalone su još jedan neočekivani komad s kojim dobro funkcionišu, a slična je situacija i s belom košuljom. U nastavku vam donosimo dodatnu dozu inspiracije i shopping vodič.

NAŠI FAVORITI IZ AKTUELNE PONUDE

CONVERSE – Chuck 70,
cena: 9.999 din.
CONVERSE – Chuck 70,
cena: 9.999 din.
CONVERSE – Chuck 70,
cena: 9.999 din.
CONVERSE – Chuck 70,
cena: 10.499 din.
CONVERSE – Chuck Taylor All Star,
cena: 7.999 din.
CONVERSE – Chuck Taylor All Star,
cena: 7.999 din.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @weworewhat, @queenofjetlags
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top