Osam street style trendova koje smo videli na Nedelji mode u Kopenhagenu

Nedelja mode u Kopenhagenu možda nije deo velike četvorke (New York, London, Milan & Paris Fashion Week), ali je poslednjih godina zauzela važno mesto na modnoj mapi, a iz sezone u sezonu privlači sve veću pažnju. Ovakvom razvoju situacije najviše su doprinele skandinavske ikone stila čiji je istančani modni ukus već odavno osvojio čitav svet. S druge strane, poslednjih godina mnogi brendovi sa krajnjeg severa Evrope stekli su kultni status, a među najpopularnijima su Ganni, Saks Potts, Stine Goia i Remain. U skladu sa tim, ovih dana podjednaku pažnju privlače kolekcije pomenutih brendova za proleće/leto 2023, kao i odevne kombinacije zvanica Nedelje mode u Kopenhagenu.

Na ulicama danske prestonice ove nedelje, uprkos lepom vremenu, dominiraju kombinacije za ranu jesen, a među stotine odličnih stajlinga koje smo videli do sada posebno se izdvojilo osam trendova. Inače, posetiteljke ove manifestacije uglavnom nose odela i koordinantne setove, zatim pletivo i kaubojske čizme. Primetan je i veliki uticaj Y2K trendova, pa smo videli mnogo komada sa niskim strukom i kratke topove, a veoma su popularne i toorbe sa retro monogramima.
U nastavku pogledajte šta se najviše nosi ove nedelje u Kopenhagenu.

UPEČATLJIVA ODELA I SETOVI

Možda su Skandinavke prepoznatljive po minimalističkom stilu odevanja, ali ne beže ni od upečatljivih boja. Tako smo ovog puta videli mnogo odela i setova u zanimljivim nijansama, a po pravilu su birale monohromatske stajlinge.

KARGO PANTALONE

Već smo vam pisali o tome da će kargo pantalone biti najtraženiji modeli naredne jeseni, a Skandinavke su dodatno potvrdile naše predviđanje. One su birale najrazličitije modele i kombinovale ih na mnogo zanimljivih načina čim su demonstrirale da svako može da nosi kargo pantalona.

KAUBOJKE

Kaubojske čizme bile su na modnoj mapi i prošle godine, a ništa se neće promeniti ni predstojeće jeseni i zime. Na početku nove sezone odlično će funkcionisati uz mini suknje i šortseve dok ćemo ih kasnije nositi uglavnom uz farmerke.

DOUBLE DENIM

Mada je jeans uvek jedan od najpopularnijih materijala, u poslednje dve godine potražnja za komadima od teksasa veća je nego obično. U skladu sa tim, nosićemo i double denim kombinacije, a Skandinavke su nam pokazale da monotoniju lako možemo da izbegnemo ukoliko se poigramo sa bojama ili različitim nijansama teksasa.

PRUGE

Dok je leto proteklo u znaku zebrastog, cik-cak i tie-dye printa, od jeseni nam se ponovo vraćaju pruge. U skladu sa novom sezonom, uglavnom će biti aktuelne crna, bela i siva boja ali neće izostati ni nešto intenzivniji kolorit.

SAV TAJ PINK

Pink je svakako boja koju smo poslednjih dana najčešće gledali, što znači da barbiecore groznica nije zaobišla ni svedene Skandinavke. Njihov izbor uglavnom su bili total pink outfiti i to u takozvanoj Valentino roze boji.

RETRO MONOGRAMI

Vrhunski outfit zaslužuje i vrhunsku torbu, a mnoge gošće odlučile su se za modele sa retro monogramima u Y2K stilu.

NIZAK STRUK

Kada smo već kod Y2K trendova ne možemo da ne spomenemo ni spušten struk. Skandinavke su nosile bukvalno sve moguće komade u ovom stilu, od mini i midi suknji do kargo pantalone i farmerica. Pritom su ih uglavnom kombinovale sa još jednim trendom sa početka milenijuma – kratkim topom.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @elbavdh, @thestylestalkercom
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top