Street style trendovi s Nedelje mode u Milanu koje želimo da isprobamo

Odavno smo naučili da tokom održavanja nedelja mode u velikoj četvorki, svaki grad sa sobom nosi određena street style pravila od kojih nema mnogo odstupanja. U Njujorku je sve dozvoljeno, London je eklektičan, u Parizu se biraju šik odevne kombinacije. A Milano? U italijanskoj prestonici mode uvek svedočimo elegantnim i prefinjenim stajlinzima s mnogo boja, printeva i detalja.
Ni na početku 2022. godine nije bilo mnogo izuzetaka. Poslednjih dana imali smo priliku da vidimo mnogo poslovnih komada u jarkim nijansama plave, zelene ili žute boje, zatim all leather stajlinge, a uverili smo se i da će mini dužina ostati na modnom radaru i u mesecima koji dolaze. Iznenađenje su možda bile neutralne kombinacije, koje ne viđamo često u italijanskoj prestonici mode, ali su svakako bile mnogo uglađenije od onih koje gledamo na ulicama skandinavskih gradova.
U nastavku smo vam spremili detaljan izveštaj trendova koje smo protekle nedelje zapazili u Milanu.

MINI DUŽINA

Kada bi trebali da pronađemo makar jednu devojku koja tokom MFW-a nijednom nije obukla kratku suknju ili šorts, mislili bi da je to nemoguća misija. Većina je birala komade s Prada potpisom i to najčešće suknje sa šarmantnim šlepom.

SVA TA KOŽA

Odeća od kože takođe je bila prisutna na svakom koraku, bilo da se radilo o all leather stajlinzima ili o jednom upečatljivom komadu. Influenserke su uglavnom birale pastelne boje koje su oduvek bile najbolje prijateljice prolećne sezone.

SMART KOMADI U JARKIM BOJAMA

Trend blejzera i pantalona u intenzivnim tonovima zelene, plave ili žute posebno nam se dopao jer nam nagoveštava da će smart komadi, posle dužeg vremena, ponovo biti u igri. Zahvaljujući efektnom koloritu sada su dobili razigraniji vajb, ali moda bi i trebala da bude zabavna.

SVE NUDE NIJANSE

Bež kombinacije od glave do pete jedan su od stilova koje smo do sada uglavnom gledali na ulicama skandinavskih gradova, ali trend je ove sezone zavladao i u južnom delu Evrope.

H&M,
cena: 5.499 din.

KARDIGAN S PRINTOM JE MUST HAVE KOMAD

Ako malo bolje pogledate nove kolekcije shvatićete da se u svakoj krije bar nekoliko kardigana s najrazličitijim printovima, a influenserke na MFW-u potvrdile su nam da su nam ovi komadi itekako potrebni.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @leoniehanne
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top