Strobing: Odgovor Francuskinja na vladajuću make-up tehniku konturiranja

Francuskinje oduvek važe za žene sa najviše stila koje bez mnogo truda izgledaju savršeno. U skladu sa tim one biraju i make-up trendove koji se često razlikuju od rutina u drugim delovima sveta.
Zato popularni trend konturiranja koji već nekoliko sezona vlada, stanovnice Pariza nikada nisu prihvatile, a njihov odgovor na ovu tehniku šminkanja jeste strobing. Jer, Francuskinje imaju opušten stav prema šminkanju, pa tako smatraju da je potrebno znati predstaviti se u najlepšem svetlu bez previše intervencija na licu. Zato one vole da naglašavaju visoke tačke svog lica strobing tehnikom umesto da konturiranjem stvaraju efekat visokih jagodica koje ne poseduju. Poenta njihove filozofija jeste da prihvate sebe sa svim svojim manama i nedostacima. Ako nemaju visoke jagodice, fokus će preusmeriti prema nekim drugim tačkama na licu poput usana ili očiju.

1p s 21715

Dok za većinu devojaka senčanje podrazumeva upotrebu primera, pudera, rumenila i hajlajtera, devojkama širom Francuske sve to deluje kao gubitak vremena. Popularni beauty trend strobing zato dolazi upravo iz te zemlje kao odgovor na konturiranje. One smatraju da je konturiranje kozmetička hirurgija koja se izvodi šminkom. Strobing ne podrazumeva upotrebu mnogo pudera, bronzera i korektora, već samo hajlajter koji se jednostavno nanosi na jagodične kosti, nos, čelo i bradu.
Osim što izbegavaju da svoje lice prepravljaju make-upom, Parižanke obožavaju i upečatljive nijanse ruževa, ali i naglašene oči koje neće biti previše glamurozne.

Foto: Instagram

Podeli

Scroll to Top